Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Frauderende eigenaar Zwitsers Xamax start hongerstaking

Laatste update:

"Hoeveel ik voor de club heb betaald? Laten we zeggen één frank. Wil ik een brood kopen en ik heb maar één frank, dan is het duur. Maar ik ben in staat om brood tegen elke prijs te kopen, zeker als ik honger heb", zei de miljardair bij de clubovername. Sindsdien was het onrustig bij Xamax, de voormalige club van René van der Gijp. Op de eerste officiële werkdag schopte de vriend van voormalig Terek Grozny-voorzitter Ramzan Kadyrov de coach op straat.

In de rust tijdens verloren bekerfinale tegen FC Sion zou Chagaev, die ook wordt beschuldigd van fraude, de spelers zelfs met de dood hebben bedreigd. "Voor de wedstrijd liet ik een sms-bericht van een jonge fan zien, die in het ziekenhuis lag en er vocht voor zijn leven. Hij vroeg het team dat ook te doen. In de rust heb ik ze gevraagd of ze dat misschien vergeten waren. Ik voegde eraan toe dat ze op deze manier zichzelf vermoordden", verhelderde Chagaev, die als toenmalig sponsor van Terek de komst van Ruud Gullit financierde.

Uiteindelijk keerden de fans zich massaal tegen de voormalige regeringsleider van Tsjetsjenië en Chagaev reageerde door te stellen 'bereid te zijn om de club te verlaten'. Dat zal hij nu wel moeten, daar de bond de licentie van Xamax intrekt wegens een schuld van 165.000 euro. Chagaev, die in vijf maanden tijd liefst vier trainers ontsloeg, probeerde die schuld nog te omzeilen door de clubbasis te verplaatsen naar Genève of Lausanne, maar zover lijkt het dus niet te komen.

Update 19 januari 18:55 uur - 'We vechten tot het einde, die Zwitsers willen mij weg hebben'
Bulat Chagaev is niet van plan de handdoek in de ring te gooien met zijn club Neuchatel Xamax. De Zwitserse voetbalbond zette de club uit de competitie, omdat die bij het aanvragen van de licentie fraude pleegde. Bovendien kampt de West-Zwitserse club over fikse schulden. De Tsjetsjeense clubeigenaar gaat in beroep. "We vechten tot het einde", is hij in Le Matin strijdvaardig. "We zullen in de rechtbank proberen aan te tonen dat deze beslissing oneerlijk is. Die Zwitsers willen mij gewoon weg hebben!"

Update 26 januari 13:20 uur - Zwitserse competitie definitief verder zonder 'frauderend' Xamax
Eigenaar Bulat Chagaev heeft gedaan wat hij kon, maar is er niet in geslaagd om Neuchatel Xamax terug te laten keren in de Zwitserse competitie. De club krijgt de licentie die daarvoor nodig is niet terug. Uitspraken in twee door Chagaev aangespannen juridische procedures geven daar volgens de overkoepelende bond van Zwitserland geen aanleiding toe. De Zwitserse competitie wordt nu op 4 februari hervat zonder Xamax.

Update 26 januari 16:35 uur - Xamax verscheurt alle contracten en wil faillissement aanvragen
Sander Keller kan op zoek naar een nieuwe club. De Nederlandse verdediger staat onder contract bij Neuchatel Xamax, dat donderdag echter geen licentie kreeg voor de tweede seizoenshelft. De landskampioen van 1987 en 1988 is nu van plan faillissement aan te vragen en heeft de contracten van de spelers met onmiddellijke ingang ontbonden.

Update 3 februari 20:50 uur - Frauderende eigenaar Zwitsers Xamax start hongerstaking
Bulat Chagaev is misschien een wat koppig man. Zijn club, het Zwitserse Xamax Neuchâtel, werd vanwege fraude uit de Axpo Super League gezet en de eigenaar moet zelf ook boeten. De Tsjetsjeen zou valse Amerikaanse bankafschriften ter waarde van bijna 27 miljoen euro hebben verstrekt en Chagaev hangt nu een gevangenisstraf boven het hoofd. Uit protest gaat Chagaev, die al gearresteerd is, in hongerstaking. Ook weigert hij sigaretten, zo verzekert zaakwaarnemer Jacques Barillon tegen het AP.

Meer nieuws

Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
4
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Verrassende kritiek op rendement Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
7
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
14
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
14
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
44

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties