Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Geen zorgen bij Manchester City over onderzoek van UEFA

Laatste update:

De controlecommissie van de UEFA, een groep onderzoekers onder leiding van voormalig Belgisch premier Yves Leterme, kwam twee weken geleden bijeen in Nyon om de conclusies van het onderzoek te bespreken. Die worden, samen met een advies voor de sanctie, mogelijk deze week al overgedragen aan een apart beslissingsorgaan van de UEFA.

Als de club schuldig wordt bevonden aan financieel wangedrag, dan kan de club voor minstens een seizoen worden geschorst van deelname aan Europees voetbal. Het is onduidelijk of een eventuele schorsing al vanaf volgend seizoen zou ingaan, of pas vanaf de jaargang 2020/21. Manchester City heeft zich gekwalificeerd voor de groepsfase van volgend seizoen.

"De kwalificatierondes voor het toernooi van volgend seizoen beginnen in juni, wat betekent dat de UEFA een race tegen de klok voert. Als er een sanctie komt, kan Manchester City die aanvechten bij het Hof van Arbitrage voor Sport", aldus The New York Times. Een schorsing zou een flinke streep door de rekening zijn voor Manchester City, dat nog altijd droomt van het binnenhalen van de meest prestigieuze clubprijs van Europa.

Het onderzoek naar Manchester City volgde op publicaties van Der Spiegel op basis van informatie van Football Leaks. Bij het aantrekken van jonge spelers zouden ongeoorloofde betalingen zijn gedaan aan derden. Toen Jadon Sancho in maart 2015 de overstap maakte van Watford naar Manchester City, hebben the Citizens volgens Der Spiegel een bedrag van 230.000 euro betaald aan zijn zaakwaarnemer Emeka Obasi.

Volgens de documentatie werd Obasi officieel betaald voor zijn scoutingswerkzaamheden in Zuid- en Centraal-Amerika. In werkelijkheid zou het geld echter direct in verband staan met de overstap van Sancho. De aanvaller was destijds veertien jaar en volgens de reglementen van de FIFA mogen zaakwaarnemers niet betaald worden bij transfers van minderjarige spelers. Een andere aantijging is dat eigenaar Mansour Bin Zayed Al Nahyan schulden van Manchester City wegwerkte met eigen geld, wat tegen de regels is.

Update 14 mei 21.12 uur - Geen zorgen bij Manchester City over onderzoek van UEFA
Manchester City meldt dinsdag via de officiële kanalen dat de clubleiding niets weet van eventuele uitsluiting van Europees voetbal. Volgens de New York Times moet de kampioen van Engeland namelijk rekening houden met een zware sanctie van de UEFA. De Europese voetbalbond onderzoekt sinds begin maart eventuele misstappen van the Citizens aangaande de Financial Fair Play-regels.

Denk je dat Manchester City wordt uitgesloten van Europees voetbal?

Meer nieuws

'Arne Slot wil PSV'er als eerste aanwinst naar Liverpool halen'
18
Juventus komt in 8 minuten tijd terug van 3-0 achterstand tegen Bologna
5
Davids noemt De Ligt als optie op totaal andere positie in het Nederlands elftal
16
PSV is erg geïnteresseerd en wil mogelijk zakendoen met Bayern München
4
The Athletic noemt één ex-Feyenoorder waarmee Liverpool over Slot sprak
1
Marco van Basten ziet 'vreemde gang van zaken' rond Van 't Schip bij Ajax
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties