Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Gestopte Maduro wordt analyticus bij FOX Sports

Laatste update:

Maduro is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en speelde tussen 2004 en 2007 voor het eerste elftal: hij kwam tot zeventig competitieduels. De verdediger annex middenvelder stapte in januari 2008 over naar Valencia, waar hij vier seizoenen bleef en waarvoor hij 76 keer in actie kwam. Via Sevilla en PAOK Saloniki keerde hij in 2015 bij FC Groningen terug in de Eredivisie. Na twee seizoenen stapte hij over naar Omonia Nicosia.

"Als klein kind droomde ik ervan om voetballer te worden en te spelen bij de beste clubs ter wereld", vertelt Maduro in een afscheidsvideo op sociale media. "Ik wilde mijn land trots maken op EK's en WK's. Toen ik besefte dat ik die kans had, wist ik dat ik er volledig voor moest leven. Ajax gaf mij het leven als professional en bij Valencia werd ik een man. Ik had de eer om international te worden, het EK Onder-21 te winnen en te spelen voor Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia. Ik voel me bevoorrecht als voetballer en als mens."

Hedwiges Maduro heeft donderdagochtend bekendgemaakt dat hij per direct een punt zet achter zijn actieve loopbaan. De achttienvoudig international van Oranje speelde in clubverband voor Ajax, Valencia, Sevilla, PAOK Saloniki, FC Groningen en Omonia Nicosia. #maduro #ajax #fcgroningen #valencia

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Maduro spreekt een dankwoord uit voor zijn 'familie, trainers, teamgenoten, de clubartsen en iedereen die in mij geloofde'. "Zonder jullie zou ik niet de persoon zijn die ik ben. Ik wil jullie daarvoor bedanken, nu ik heb besloten om mijn carrière als voetballer te beëindigen. Binnenkort onthul ik welke avonturen er voor mij te wachten staan", vertelt hij. In een statement van zijn management Juzzt Football voegt Maduro toe: "Het enige wat ik hierover kan zeggen is dat ik op zeer korte termijn van mij laat horen en de voetbalwereld nog niet van mij af is."

Er waren opties om zijn carrière te verlengen, maar Maduro was er al vrij snel uit. "Ik ben een persoon die keuzes maakt op gevoel. In het laatste seizoen voor Omonia Nicosia putte ik uiteindelijk meer voldoening uit het coachen van mijn teamgenoten, dan uit mijn eigen spel. Dat was voor mij een duidelijk signaal", aldus de oud-international, die meedeed aan onder meer het WK 2006. "Mijn hoogtepunt? Debuteren voor Oranje onder leiding van Marco van Basten tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Roemenië in 2005. Dit is niet voor iedereen weggelegd."

Update 16 augustus 20.00 uur - Gestopte Maduro wordt analyticus bij FOX Sports
Hedwiges Maduro heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De 33-jarige middenvelder zette onlangs een punt achter zijn carrière en treedt in dienst bij FOX Sports. Hij wordt als analyticus collega van onder anderen Ronald de Boer en Mario Been. Maduro debuteert vrijdag bij de zender.

Heeft Hedwiges Maduro het maximale uit zijn loopbaan gehaald?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
34
John van den Brom bereikt akkoord en wordt de nieuwe trainer van Vitesse
13
'PSV laat Lozano alweer vertrekken en neemt genoegen met klein verlies'
34
VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
4
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties