Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: KNVB doet geen onderzoek naar Nederland - Hongarije (8-1)

Laatste update:

Volgens Rooij is er in Nederland net zoveel matchfixing als in omringende landen. Net zoveel als in Italië, Duitsland, Oost-Europa. "Er gebeurt iedere week wel wat, daar moet je van uit gaan", legt hij zaterdag uit aan De Telegraaf. "Als je de hele dag achter de computer zit, dan zie je wat er gebeurt. Ik zie het tijdens de wedstrijd aan de bewegingen in de markt, de hoeveelheid weddenschappen en de hoeveelheden geld die worden ingezet."

Rooij ziet ook op welke wedstrijd er opeens veel omzet is en wie er achter die omzetten zitten. Zodra hij een patroon ziet, bekijkt hij dat soort wedstrijden met extra interesse en kan hij zien of er sprake is van manipulatie of niet. Rooij noemt de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en Hongarije (8-1) als voorbeeld. "Ik ben erg benieuwd wie deze wedstrijd onderzoekt en wat de resultaten zijn."

"Voorafgaande aan die wedstrijd zijn heel grote weddenschappen afgesloten over een uitslag met een ruim doelsaldo…meer dan vier doelpunten." Volgens Rooij is Hongarije 'het bijna meest kromme land in Europa' en is 'bijna de hele competitie in Hongarije' omgekocht. "Daarom kunnen op de Hongaarse competitie alleen maar heel lage weddenschappen worden afgesloten. Diezelfde mensen die daar spelen, voetballen in het nationale team."

Update 2 november 10.13 uur - KNVB doet geen onderzoek naar Nederland - Hongarije (8-1)
Een woordvoerder van de KNVB zegt dat er geen onderzoek zal worden verricht naar weddenschappen op de interland Nederland - Hongarije (8-1). Er zou excessief zijn ingezet op uitslagen waarbij er meer dan vier doelpunten werden gemaakt. "De UEFA onderwerpt alle wedstrijden die ze organiseert aan een serie tests en er zijn geen aanwijzingen dat hiermee is gefraudeerd", aldus de zegspersoon van de Nederlandse bond.

Meer nieuws

Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
2
Gemiste strafschop Haye komt sc Heerenveen duur te staan tegen Almere City
4
Roda-fans vieren promotiefeest al massaal op het veld, maar dan scoort Groningen
82
Sierhuis loopt ogenschijnlijk zware knieblessure op; Go Ahead op rand play-offs
1
Willem II keert na twee jaar afwezigheid terug in de Eredivisie
19
Besiktas zet Europese ambities kracht bij dankzij treffer in minuut 97
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties