Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: KNVB kan geen bewijs vinden voor gokken bij Odin '59

Laatste update:

"Ik word als trainer en als mens beschadigd, omdat ik een geintje maak. Iemand maakt misbruik van mijn gastvrijheid om zijn verhaal te kunnen doen. Ik heb de jongens aangesproken vandaag, er is werkelijk niemand die ook maar één euro heeft ingezet op die wedstrijd. Het is gewoon klinkklare onzin", zegt Plug voorafgaand aan de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen, die in het stadion van Telstar wordt afgewerkt.

Op beelden van de NOS uit de kleedkamer van ODIN '59 na de overwinning op FC Emmen is uit de mond van doelman Barry van Dijk te horen en te zien dat 'heel veel jongens geld hebben ingezet'. "Ja!", roept spits Eelke de Graaf, die naar het midden van de kleedkamer loopt met een telefoon in zijn hand en in de armen van keeper Mike van Vliet valt. Ploeggenoten voegen zich bij het tweetal en springen heen en weer. Volgens 'een bron binnen de club' hebben de spelers van ODIN '59 inderdaad geld ingezet op een overwinning op FC Emmen en hadden ze dat ook al tegen FC Lisse gedaan.

In een reactie aan de NOS had Plug naar eigen zeggen met een knipoog gereageerd. "Ik was wel zo stom om het niet te doen. Volgens mij was de quotering best wel goed. Dus ik denk dat ik het ook wel had moeten doen", zo luidde zijn reactie. Plug merkt nu dat 'zijn gevoel voor humor hem heeft tegengewerkt'. "Wij verdienen dit niet. Ik verdien dit als trainer en als mens niet. Maar helaas, mijn eigen gevoel voor humor heeft me tegengewerkt. Het liefst zou ik tegen jou zeggen: ik gok dat het vandaag 2-1 wordt."

Update 20 december 13.50 uur - KNVB start onderzoek naar vermeend gokken spelers Odin '59
De KNVB heeft een onderzoek gestart naar vermeend gokken van spelers van Odin '59. Men zou geld hebben ingezet op een eigen overwinning in het bekerduel met FC Emmen (1-3). "Naar aanleiding van de betreffende beelden (in de uitzending van Nieuwsuur, red.) heeft de aanklager de integriteitseenheid, die allebei onafhankelijk opereren, verzocht een onderzoek te starten", zo schrijft de KNVB in een e-mail aan de NOS. De voetbalbond wil verder inhoudelijk geen mededelingen doen over het onderzoek.

Update 6 mei 16.25 - KNVB kan geen bewijs vinden voor gokken bij Odin '59
De KNVB kan niet bewijzen dat spelers van Odin '59 hebben gegokt op hun eigen wedstrijden, meldt de NOS maandag. Na de bekerduels met FC Lisse (1-0 zege) en FC Emmen (3-1 zege) van afgelopen december kwamen berichten de wereld in dat er geld was ingezet op winst van de amateurclub uit Heemskerk. De integriteitscommissie van de KNVB heeft de zaak grondig onderzocht, maar kan geen bewijzen overleggen.

Meer nieuws

Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
0
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
6
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties