Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: KNVB reageert en laat keuze over kunstgras aan de clubs

Laatste update:

Daarnaast worden er fysieke ongemakken ervaren van het spelen op kunstgras. Daarom pleiten de aanvoerders voor een verbod op kunstgras in de Eredivisie. Stijn Schaars heeft het initiatief genomen en contact opgenomen met de VVCS. Na inventarisatie kwam men tot de conclusie dat elf aanvoerders zijn mening deelden. Dirk Kuyt, Davy Klaassen, Luuk de Jong, Ron Vlaar, Willem Janssen, Sander Duits, Sergio Padt, Gregor Breinburg, Guram Kashia, Jordens Peters en Stefan Thesker steunen het plan om kunstgras af te schaffen.

"Alle technische vaardigheden zoals passen, trappen, aannemen zijn anders op kunstgrasvelden. Daarnaast vind ik kunstgras competitievervalsing, omdat clubs er dagelijks op trainen en de uitspelende ploeg eens in de zoveel tijd met kunstgras wordt geconfronteerd", zegt FC Utrecht-aanvoerder Janssen op de website van de VVCS. Die vereniging schrijft dat het zich bewust is van de financiële implicaties van een kunstgrasverbod. Om die reden wordt er gepleit voor een fonds dat het mogelijk maakt om over te stappen om natuurgras.

"Ik begrijp deze spelers. Voetballen op kunstgras verandert het spel en beïnvloedt de ontwikkeling van het Nederlands voetbal op een negatieve manier", stelt VVCS-directeur Danny Hesp "We moeten met zijn allen deze ontwikkeling stoppen en beginnen om de Eredivisie kunstgrasvrij te maken. Met dit statement willen we de discussie aanwakkeren om samen met alle betrokkenen tot de beste oplossing te komen voor het Nederlandse topvoetbal."

Update 18 mei 15.40 uur - KNVB reageert en laat keuze over kunstgras aan de clubs
Twaalf aanvoerders riepen donderdag in een manifest op tot een verbod op kunstgrasvelden in de Eredivisie en de KNVB vindt het goed dat de discussie gevoerd kan blijven worden, hoewel men de keuze aan de clubs zelf laat. "Zij zien ook voordelen in kunstgras. Dat is begrijpelijk als je kijkt naar de financiën en de belastbaarheid van een kunstgrasveld", aldus een woordvoerder tegenover De Telegraaf.

Moet er een verbod op kunstgras komen in de Eredivisie?

Meer nieuws

Speel gratis mee met Unibet's Golden Goal op AZ-FC Twente en win 5.000!
0
Live meepraten in de Eredivisie: Fortuna Sittard - Go Ahead Eagles
0
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: FC Dordrecht - Willem II
1
Live meepraten in de Keuken Kampioen Divisie: Telstar - FC Groningen
0
Live meepraten in de Eredivisie: Almere City FC - sc Heerenveen
0
'Bayern München schakelt na afwijzing Rangnick door naar Julen Lopetegui'
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties