Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Kort geding KNVB om spreekkoren FC Utrecht geannuleerd

Laatste update:

"Wij kunnen dit als OM ambtshalve oppakken en hebben geen aangifte nodig, maar willen dit wel graag", zo meldt het OM volgens persdienst ANP. Het OM gaat op zoek naar beelden en getuigen die kunnen helpen bij de opsporing van verdachten.

''Mijn vader zat bij de commando's, mijn moeder zat bij de SS. En samen verbrandden zij Joden, want Joden die branden het best'', zongen de supporters in stadion De Galgenwaard. Eerder werd al bekend dat de Stichting Bestrijding Antisemitisme aangifte doet tegen FC Utrecht. Volgens de stichting is de club medeplichtig aan de anti-Joodse spreekkoren.

Update 8 april 14.16 uur - Aanklager betaald voetbal kijkt ook naar spreekkoren FC Utrecht
Niet alleen het Openbaar Ministerie (OM) onderzoekt de spreekkoren die te horen waren tijdens FC Utrecht-Ajax. Ook de aanklager betaald voetbal begint een onderzoek naar de gebeurtenissen van afgelopen zondag in De Galgenwaard. De KNVB noemt het incident 'grensoverschrijdend' en is voorstander van het onderzoek, meldt het ANP.

Update 13 april 14.50 uur - Federatief Joods Nederland zet kort geding tegen KNVB door
De belangenorganisatie Federatief Joods Nederland (FJN) zet een kort geding tegen de KNVB door. De FJN eiste een noodinstructie aan clubs en scheidsrechters om anti-Joodse spreekkoren tegen te gaan, maar de KNVB ging niet in op die eis. Via een kort geding wil de FJN de instructie alsnog afdwingen, meldt het Algemeen Dagblad. Aanleiding van de eis zijn de antisemitische spreekkoren die te horen waren bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax.

Update 22 april 12.50 uur - KNVB-advocaat: 'Dit zou alleen maar olie op het vuur gooien'
Hoewel de belangenorganisatie Federatief Joods Nederland de KNVB er via een kort geding toe wil dwingen dat er strenger wordt opgetreden om anti-Joodse spreekkoren tegen te gaan, laat advocaat Harro Knijff namens de voetbalbond weten dat dit er waarschijnlijk niet van zal komen; volgens hem is het huidige beleid al streng genoeg en gaat het wat dit betreft de goede kant op in Nederland.

"Het aantal spreekkoren neemt al af. Ik denk dat een kort geding niet het goede instrument is om de sportkoepel te dwingen de regelgeving aan te scherpen en ik denk ook niet dat dit zal gebeuren. Er zou bijvoorbeeld geëist kunnen worden dat de scheidsrechter verplicht wordt bij spreekkoren onmiddellijk en definitief de wedstrijd stil te leggen. Dit zou alleen maar olie op het vuur gooien", vertelt Knijff aan BNR.

Update 29 mei 23.30 uur - Kort geding KNVB om spreekkoren FC Utrecht geannuleerd
Een kort geding van de belangenorganisatie Federatief Joods Nederland (FJN) tegen de KNVB gaat niet door. De FJN eiste, na de spreekkoren tijdens FC Utrecht-Ajax, een noodinstructie aan clubs en scheidsrechters om anti-Joodse spreekkoren tegen te gaan, maar de KNVB ging niet in op die eis. Via een kort geding wilde de FJN de instructie alsnog afdwingen, maar nu gaat dat niet door. De instructie voor voetbalscheidsrechters over hoe ze moeten omgaan met dergelijke uitwassen is aangepast. De FJN heeft nu zijn doel bereikt.

-

Meer nieuws

Zwaargewicht van Feyenoord voedt geruchten met bezoek aan Liverpool
0
Salah weigert interviews na ruzie met Klopp: 'Als ik vandaag spreek...'
7
'Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp'
18
Salah en Klopp krijgen het aan de stok op frustrerende middag voor Liverpool
54
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Burnley
4
Waar zijn de spelers van het bekerwinnende FC Groningen in 2015 gebleven?
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties