Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Lyon noemt brief van Ajax aan UEFA 'beledigend en onacceptabel'

Laatste update:

"We zijn allemaal heel erg teleurgesteld en we worden van alle kanten geattendeerd op zaken die spelen zoals foto's op internet, berichten over eerdere verdachtmakingen en een onderzoek dat in Frankrijk zou zijn gestart", zo laat Sturkenboom donderdag duidelijk weten. "Maar in een opwelling moet je geen verkeerde dingen doen. Dus wij bekijken zorgvuldig welke stappen er ondernomen kunnen worden."

"We hebben ook contact gehad met de KNVB om advies in te winnen en de mogelijkheden te bespreken en daarna onze positie bepaald", zo vervolgt de sportbestuurder van de Amsterdammers. "We zullen een brief sturen naar de UEFA en om opheldering vragen. Door middel van het stellen van enkele open vragen verwachten wij in elk geval een duidelijke reactie van hun kant. We hebben niet de verwachting dat het veel oplevert, maar helemaal niets doen vinden wij geen optie."

Fair Play
Sturkenboom weet echter ook dat de UEFA de huidige kwestie allerminst zal bevallen. De suggesties die worden gewekt en bepaalde zaken die plotseling als verdacht worden gezien, zullen volgens hem bij Michel Platini en consorten dan ook niet goed bevallen: "De UEFA heeft Fair Play en respect hoog in het vaandel staan, dus ik denk dat zij er zelf ook alles aan zullen doen om zeker te zijn dat er niets oneigenlijks is gebeurd", zo besluit hij.

Update 8 december 22:45 uur - Lyon noemt brief van Ajax aan UEFA 'beledigend en onacceptabel'
Olympique Lyon heeft middels een statement op haar officiële website teleurgesteld gereageerd op het bericht dat Ajax een brief naar de UEFA zal sturen, waarin de Amsterdammers opheldering vragen over de gebeurtenissen bij het duel tussen Dinamo Zagreb en Lyon (1-7). Volgens de Franse club gaat Ajax 'niet goed om met de teleurstelling van het mislopen van de knock-outfase en zoekt de club daarom naar een complottheorie, of erger nog, naar mogelijke corruptie. Dit is beledigend en onacceptabel voor Olympique Lyon, haar spelers en haar supporters'.

Franz Beckenbauer, erevoorzitter van Bayern München, begrijpt de frustratie van Ajax echter wel. Hij noemt de wedstrijd in de Champions League tussen Dinamo Zagreb en Lyon een geval voor de disciplinaire commissie van de Europese voetbalbond UEFA. "De ploeg uit Zagreb heeft het volledig laten lopen. Hun optreden druist in tegen de kernwaarden van fair play en respect", zei Beckenbauer in BILD.

Meer nieuws

Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
40
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
43
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
39
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties