Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Mertesacker stopt in navolging van Lahm en Klose bij Duitsland

Laatste update:

De redenen voor het mogelijk afscheid van de 29-jarige verdediger zijn volgens FOCUS evident. De fysieke belasting zou, in combinatie met een razend druk clubseizoen, te hoog worden, terwijl hij bij Duitsland zijn plek lang niet eens altijd zeker is. Mats Hummels en Jerome Boateng hebben zich tijdens het succesvolle WK opgeworpen als de twee meest voorname kandidaten om centraal in de verdediging te staan. Vanaf de kwartfinale moest Mertesacker daardoor genoegen nemen met een reserverol.

Een derde reden om een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan, is voor Mertesacker zijn gezinsleven. Vlak voor het WK werd hij voor de tweede keer vader en het zou hem zwaar zijn gevallen dat hij zijn eerste kind door de enorme drukte slechts sporadisch heeft kunnen zien. Mertesacker is al sinds oktober 2004 speler van de nationale ploeg, waarmee hij naast het winnen van het WK in Brazilië ook tot de halve finales reikte tijdens de WK's van 2006 en 2010.

Update 15 augustus 19.01 uur - Mertesacker stopt in navolging van Lahm en Klose bij Duitsland
Philipp Lahm stopte, Miroslav Klose stopte en ook Per Mertesacker houdt ermee op als international bij Duitsland. De 29-jarige verdediger heeft dat vrijdagavond officieel bekendgemaakt aan de Süddeutsche Zeitung. Mertesacker zegt dat hij na een decennium bij de nationale ploeg zelf wilde bepalen wat het laatste hoofdstuk zou zijn en dat heeft hij nu gedaan. De boomlange Duitser debuteerde op 9 oktober 2004 in een vriendschappelijke interland tegen Iran en speelde op 13 juli zijn 104e en laatste interland: de gewonnen WK-finale tegen Argentinië. Mertesacker richt zich nu alleen nog op zijn club Arsenal.

Per Mertesacker behoort tot de beste verdedigers van Europa

Meer nieuws

Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties