Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Nigeriaan nog niet van Vitesse: 'Hij heeft niets getekend'

Laatste update:

Zurnal bericht dat Dauda maandag een contract tekent bij Vitesse. Hij had bij Rode Ster nog een verbintenis tot volgend jaar zomer, maar laat die club na 15 doelpunten in 31 wedstrijden nu dus achter zich. Dauda had nog wat salaris van Rode Ster te goed en dreigde de club derhalve voor de rechter te slepen. De spits ontvangt nu echter anderhalve ton van de transfersom; de overige drieënhalve ton zijn voor Rode Ster.

Daarmee is de kous af, zo legt secretaris-generaal Terzic uit: "We hebben een club voor Dauda gevonden, hij is tevreden en heeft besloten om af te zien van verdere gerechtelijke stappen." Patrick Mörk, de zaakwaarnemer van Dauda, liet vorige week nog weten dat hij in Turkije en China op zoek was naar een nieuwe werkgever voor zijn cliënt, maar die heeft hij nu dus gevonden in Vitesse.

Dauda speelde eerder vijf seizoenen voor het Zweedse Kalmar FF en voor die club kwam hij tot 33 doelpunten in 129 wedstrijden. Zijn eerste stappen in het betaald voetbal zette hij bij de Zweedse vierdedivisionist Sölvesborgs GolF. Dauda speelde nog nooit een interland voor Nigeria. Hij lijkt in GelreDome de concurrentie aan te moeten gaan met Uros Djurdjevic en Marcus Pedersen en is er de opvolger van de vertrokken Mike Havenaar.

Trainer Peter Bosz gaf aan nog per se één spits aan zijn selectie te willen toevoegen en zondag meldde Omroep Gelderland nog dat de achttienjarige Colombiaan Joao Rodríguez van Chelsea op het punt staat om Vitesse te komen versterken. Joa, die de afgelopen twee jaar voor Deportes Quindio en Uniautonoma speelde, werd in april door Zuid-Amerikaanse media voor het eerst aan Vitesse gelinkt. Het is niet bekend of Rodríguez in beeld blijft, als Dauda wordt vastgelegd.

Update 21 juli 21.35 uur - Nigeriaan nog niet van Vitesse: 'Hij heeft niets getekend'
Het staat nog zeker niet vast dat Abiola Dauda naar Vitesse gaat. Dat zegt zaakwaarnemer Patrick Mörk tegen SL10: "Ik kan je verzekeren dat hij nog niets heeft getekend. Abiola heeft meerdere opties en we zoeken de beste uit." De Nigeriaanse aanvaller zou een half miljoen euro kosten. Vitesse zit volgens Ynet overigens ook achter de Israëliër Sheran Yeini aan. De 27-jarige rechtsback staat onder contract bij Maccabi Tel Aviv.

De Arnhemmers zouden bereid zijn om de gelimiteerde transfersom van vier ton op tafel te leggen en Yeini zou 350.000 euro per jaar kunnen verdienen bij Vitesse. De negenvoudig international vliegt binnenkort mogelijk naar Nederland. Yeini debuteerde in maart 2013 voor zijn land; in de kwalificatiewedstrijd tegen Portugal speelde hij Cristiano Ronaldo uit de wedstrijd en werd hij verkozen tot man of the match.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
6
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
66
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties