Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Wayne Rooney tekent driejarig contract en mag beginnen aan vierde trainersklus

Laatste update:

Voor Rooney betekent het al zijn vierde club in zijn nog prille trainersloopbaan. Nadat hij begon met coachen bij Derby County (speler/coach en hoofdcoach), vertrok hij in 2022 naar DC United.

Begin dit jaar werd hij na twaalf dramatische weken ontslagen bij Birmingham City. De nummer 22 van het afgelopen Championship-seizoen eindigde één punt onder Plymouth Argyle en zakt zodoende af naar de League One.

Birmingham stond zesde toen Rooney de touwtjes in handen nam. Een serie van twee overwinningen en negen nederlagen in vijftien wedstrijden resulteerden in zijn vroegtijdige ontslag.

Rooney volgt bij Plymouth Argyle de in april ontslagen Ian Foster op, die het niet langer dan drie maanden volhield. Hij krijgt naar alle verwachting de mogelijkheid om zijn eigen technische staf in te richten.

Dat Plymouth Argyle bij Rooney uitkomt is niet geheel toevallig. Sportief directeur Neil Dewsip werkte eerder samen bij Everton met de voormalig topspits. Dewsip werkte in de jeugdopleiding van The Toffees toen Rooney er zijn doorbraak beleefde.

Voor Rooney belooft het een drukke zomer te worden, daar deze week bekend werd dat hij ook deel zal uitmaken van de live-verslaggeving van de BBC tijdens het komende EK in Duitsland.

Sinds zijn ontslag bij Birmingham verscheen Rooney geregeld als analist op de Engelse televisie bij zenders als Sky, TNT Sports en BBC Sport. Tijdens het EK zal hij de wedstrijden van de Engelse ploeg analyseren.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Lukas Podolski komt met 'genadeloze bespotting' van Memphis Depay
0
Polen zijn woedend om actie van Koeman vlak voor de wedstrijd tegen Nederland
7
Perez is enorm gecharmeerd van één speler in Oranje: 'Steengoed, weergaloos'
4
Wijnaldum legt uit waarom zijn invalbeurt bij Nederland - Polen niet slaagde
21
Ten Hag bevestigt naam van andere grote trainer met wie Man United sprak
33
Rapport Oranje: twee spelers vallen door de mand en scoren onvoldoende
123

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties