Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Ook Twente op hoogte gebracht van 'afwijkend gokgedrag' rond duel

Laatste update:

De Duitse publieke omroep zal woensdag een documentaire over matchfixing uitzenden. Er werd door de gokkers gespeculeerd op een thuisoverwinning van NEC en dat kwam uit. Christian Santos benutte in de twintigste minuut een strafschop: 1-0. Ook op het duel tussen Oostende en Waasland-Beveren, op dezelfde dag in de Belgische competitie, werd hoog ingezet.

Er werd gewed op een hoge score met minimaal drie doelpunten. De wedstrijd eindigde in 3-3. Volgens de documentairemakers is er door de bookmakers een bedrag met vijf cijfers uitgekeerd. De verdachte wedstrijden zijn gemeld aan wereldvoetbalbond FIFA.

Update 3 maart 10.21 uur - UEFA en KNVB stellen Willem II gerust over 'verdacht duel'
Uit onderzoek van de Duitse publieke omroep kwam woensdag naar voren dat er verdacht veel geld zou zijn ingezet op het Eredivisieduel tussen NEC en Willem II, zo'n zes weken geleden. Directeur Berry van Gool van de Tricolores legde met het oog op eerder berichtgeving over matchfixing meteen contact met de KNVB, maar werd daar vlot gerustgesteld. Het Brabants Dagblad schrijft dat er bij de UEFA geen alarmbellen gingen rinkelen naar aanleiding van de wedstrijd.

"Voor hen is er dus geen reden om over te gaan tot een onderzoek", verduidelijkt Van Gool donderdagmorgen in de regionale krant. Hij zegt dat hij de zaak niet wil bagatelliseren, maar hij is wel van mening dat de club de lijn van de KNVB en de UEFA moet volgen. "Vanuit de media kunnen er allerlei zaken worden gemeld, maar het systeem dat de UEFA gebruikt is het meest geavanceerd."

Update 5 maart 12. 04 uur - FC Twente op de hoogte gebracht van 'afwijkend gokgedrag' rond duel
FC Twente is door de KNVB ingelicht over verdachte activiteiten rondom het duel met SC Cambuur van 20 januari jongstleden. Daarbij baseert de voetbalbond zich op een rapport van een Duitse kansspelaanbieder. "De KNVB neemt dergelijke signalen altijd serieus, maar benadrukt dat afwijkend gokgedrag iets anders is dan dat de wedstrijden gemanipuleerd zijn", luidt de verklaring op de website van de Enschedeërs. "Wij waarderen het dat de KNVB ons direct informeert en uitlegt hoe wij een en ander moeten plaatsen", reageert interim-directeur Onno Jacobs.

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
117
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties