Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Parma tekent met succes beroep aan en start zonder puntenaftrek

Laatste update:

Aanleiding voor deze sanctie zijn de daden van Emanuele Calaiò, die afgelopen seizoen via WhatsApp een aantal spelers van zijn oude club Spezia benaderde met het verzoek het wat rustiger aan te doen. Parma won die wedstrijd vervolgens met 2-0 en stelde daardoor promotie naar het hoogste niveau veilig.

De rechter acht het nu bewezen dat Calaiò een poging tot matchfixing heeft ondernomen en straft zowel spits als club. De 36-jarige speler wordt voor twee jaar geschorst en moet daarnaast een boete van 20.000 euro betalen. Parma heeft voor straf puntenvermindering opgelegd gekregen, waardoor het met vijf punten in de min aan het nieuwe seizoen begint.

Parma deed de berichten in een eerdere verklaring nog af als een grap: "We kunnen anders niet geloven dat je in zo'n serieuze situatie een dergelijke tekst verstuurt", liet de club toen optekenen. De rechter heeft nu echter besloten dat er meer achter de zaak zit en gaat daarom over tot het uitdelen van sancties.

Update 23 juli 13.54 uur - Parma gaat in beroep tegen schorsing spits en puntenaftrek
Parma laat maandagmiddag weten zich niet neer te leggen bij de straf die de rechter de club en spits Emanuele Calaiò heeft opgelegd. "Parma heeft met grote bitterheid kennisgenomen van de door de Tribunale Federale Nazionale opgelegde sanctie", leest een officiële verklaring van de club. "Wij zien de straf voor onze speler Emanuele Calaiò, gezien de feiten die tot de sanctie hebben geleid, als onbillijk, onlogisch en in tegenstelling met recente sportieve jurisprudentie, net als de zware straf die onze club heeft gekregen. We vertrouwen erop dat de totale onschuld van Parma op dit moment al wordt overwogen door het Hof van Beroep, waarmee we in de hoop gerechtigheid te krijgen snel contact op zullen nemen."

Update 9 augustus 21.01 uur - Parma tekent met succes beroep aan en start zonder puntenaftrek
Parma heeft met succes beroep aangetekend tegen de straf die de club kreeg in verband met matchfixing. De Italiaanse promovendus ontving aanvankelijk puntenaftrek, maar tekende met succes beroepaan tegen die straf en begint het seizoen in de Serie A 'gewoon' met nul punten. De forse straf werd opgelegd omdat de rechter het bewezen achtte dat spits Emanuele Calaiò zich schuldig had gemaakt aan matchfixing. Calaiò werd in eerste instantie voor twee jaar geschorst, maar zijn schorsing is teruggedraaid tot een halfjaar. De boete van 20.000 die hij opgelegd kreeg, blijft wel staan.

Vind jij deze straf terecht?

Meer nieuws

Bologna lijdt duur puntenverlies in strijd om CL-ticket, mede door rood Beukema
2
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
14
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
7
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
10
RKC Waalwijk pakt punt tegen FC Utrecht, waar Sam Lammers record breekt
8
Volendam gaat onderuit tegen pover Sparta en lijkt kansloos voor handhaving
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties