Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Platini ontkent rol bij 'corrupt WK': 'Om imago te beschadigen'

Laatste update:

Het fonds, dat circa zes miljoen euro in kas had, diende om Afrikaanse officials om te kopen. The Sunday Times zegt miljoenen documenten, e-mails, brieven en bankafschriften in zijn bezit te hebben, die de omkoping bewijzen. Een jaar na de keuze voor Qatar werd Bin Hamman geschorst door de FIFA omdat hij geprobeerd zou hebben stemmen te kopen voor het voorzitterschap. Uiteindelijk werd Joseph Blatter herkozen.

Het organisatiecomité van het WK 2022 in Qatar heeft altijd ontkend dat Bin Hamman voor zijn land zou hebben gelobbyd en geld zou hebben betaald in ruil voor stemmen. Ook de hoofdrolspeler zelf beweert van niets te weten. De FIFA is al enige tijd bezig met een onderzoek naar de gang van zaken rondom de stemming voor het mondiale eindtoernooi in 2022. Qatar versloeg bij de verkiezing in 2010 Australië, de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan.

Update 1 juni 12.02 uur - FIFA sluit herverkiezing van 'omgekocht' WK in Qatar niet uit
De kans is aanwezig dat er een herverkiezing plaatsvindt voor het WK van 2022. Dat zegt Jim Boyce, vicevoorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA. De krant The Sunday Times pakte zondag flink uit met bewijzen voor corruptie en omkoping bij de toewijzing van het WK. Hoofdonderzoeker Michael Garcia van de FIFA heeft de beschuldigingen in onderzoek. "Als uit het rapport van Garcia blijkt dat er concreet bewijs is dat er sprake is van omkoping, dan heb ik er geen enkel probleem mee als er een herverkiezing plaatsvindt", aldus Boyce tegen de BBC.

Update 1 juni 18.10 uur - Qatar bepleit onschuld: 'WK op een eerlijke manier gekregen'
Qatar is in rep en roer: zondag pakte de Britse krant The Sunday Times uit met een verhaal dat het WK van 2022 'gekocht' zou zijn. In het Midden-Oosten is men zich van geen kwaad bewust. "We blijven vol vertrouwen dat we het WK op een eerlijke manier hebben gekregen. We ontkennen alle beschuldigingen en we doen alles wat nodig is om de integriteit van het bid van Qatar te beschermen", luidt een officieel statement. Qatar rekende in de strijd om de organisatie van het WK van 2022 af met de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Australië.

Update 3 juni 14.25 uur - 'Australië probeerde ook stemmen te kopen voor WK 2022'
Niet alleen Qatar, maar ook Australië wordt ervan verdacht dat het heeft geprobeerd om stemmen te kopen voor de organisatie van het WK 2022. Zo zou Australië geld hebben overgemaakt naar Trinidad & Tobago, waar FIFA-official Jack Warner vandaan komt, om een stadion te laten renoveren. Warner zou de 500.000 Australische dollars echter in eigen zak hebben gestoken. Bonita Mersiades, voormalig communicatiemanager van de Australische voetbalbond, is volgens Australische media naar New York gevlogen voor een verhoor van Michael Garcia van de FIFA.

Update 3 juni 17.02 uur - Platini wast handen in onschuld: 'Geruchten om imago te beschadigen'
Michel Platini wast zijn handen in onschuld. De voorzitter van de UEFA werd ook genoemd als een van de mogelijke pionnen bij het omkoopschandaal rond de toewijzing van het WK van 2022 aan Qatar. De Fransman rept in een open brief aan de Daily Telegraph echter van 'ongegronde geruchten' om zijn imago te beschadigen.

Volgens de Sunday Times zou Platini vlak voor de toewijzing van het toernooi, eind 2010, in het geheim een ontmoeting hebben gehad met Mohammed bin Hamman. Platini ontkent dat niet, maar zegt dat die onderonsjes plaatsvonden in het kader van hun gedeeld lidmaatschap van het uitvoerend comité van de FIFA. Over het bewuste WK zou niet zijn gesproken, beweert de voormalig topvoetballer.

Er moet opnieuw worden gestemd

Meer nieuws

Masterclass van Griezmann levert Atlético Madrid een Champions League-ticket op
0
Ten Hag ontvangt dubbele reactie van fans bij speech op Old Trafford
2
Celtic kroont zich voor de 54e keer tot kampioen van Schotland
0
Bayern neemt opzienbarend besluit en heeft trainer voor komend jaar bijna binnen
22
PSG heeft Kylian Mbappé niet nodig om Farioli flinke CL-kater te bezorgen
10
De Roon verlaat in tranen het veld bij Atalanta, dat eerste finale verliest
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties