Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Rechter legt relschoppers van SC Cambuur celstraf op

Laatste update:

Een groep van zo'n tweehonderd Cambuur-fans had kwaad in de zin, vernielde een toegangshek en een kleinere groep bestormde vervolgens het stadion. Men wilde verhaal halen bij Lodeweges, die echter naar binnen vluchtte. Voorzitter Ype Smid sprak donderdagmiddag zijn afschuw uit over hetgeen er de afgelopen dagen heeft plaatsgevonden rond de Leeuwarder club.

Smid legde uit dat de teleurstelling bij de Cambuur-leiding groot was, toen Lodeweges aangaf in de zomer naar sc Heerenveen te gaan. "Ook bij de fans heerste er teleurstelling en dat is begrijpelijk. We hebben maandagavond echter besloten dat Lodeweges het seizoen af zou maken. Dinsdag escaleerde de sfeer door een groep van zo'n tweehonderd supporters", kijkt Smid terug op de gebeurtenissen.

"Wij als leiding hebben met afschuw de beelden en gebeurtenissen gevolgd. Lodeweges heeft ons dinsdagavond vervolgens aangegeven het seizoen niet af te maken en vol begrip is de clubleiding akkoord gegaan. Dit voelt als een nederlaag, want het lijkt nu alsof een groep supporters met wangedrag beloond wordt. Maar het belang om in alle rust het seizoen af te maken heeft centraal gestaan", aldus Smid.

De voorzitter en zijn directieleden betreuren de gang van zaken bij SC Cambuur ten zeerste, zegt Smid. Hij vindt dat Lodeweges ten onrechte tot kop van Jut is gemaakt bij een groep kwaadwillende supporters. "Lodeweges is een vakman en heeft in grote mate bijgedragen aan het meest succesvolle seizoen ooit van Cambuur in de Eredivisie. Een dergelijk vertrek heeft hij niet verdiend." Smid wil dat de relschoppende fans strafrechtelijk vervolgd worden en/of langdurige stadionverboden krijgen. Vrijdag zal aangifte gedaan worden bij de politie.

Update 4 april 18.34 uur - SC Cambuur legt veertien relschoppers stadionverbod op
SC Cambuur-Leeuwarden heeft vrijdag veertien supporters een stadionverbod uitgedeeld. Dinsdag zorgde een groep van zo'n tweehonderd boze fans van de Friese club voor ongeregeldheden, tijdens de besloten training. Een groep van circa dertig man vernielde een hek en bestormde de hoofdingang, omdat zij duidelijk wilden maken dat zij boos waren op Dwight Lodeweges. Die vertrekt na dit seizoen naar rivaal sc Heerenveen.

SC Cambuur gaf donderdag in een persconferentie al aan geen halve maatregelen te nemen tegen de mannen in kwestie. Het zou strafrechtelijke vervolging inzetten en ook stadionverboden uitdelen. Betreffende dat laatste zijn vrijdag stappen gemaakt. In aansluiting op de stadionverboden wil burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden elf relschoppers een gebiedsverbod voor drie jaar rond het stadion opleggen. De raddraaiers zijn per brief van dat voornemen op de hoogte gesteld.

Update 23 mei 13.55 uur - 'We wilden gewoon even praten met Lodeweges'
Toen bekend werd dat Dwight Lodeweges naar sc Heerenveen zou verhuizen knakte er iets bij een deel van de achterban van SC Cambuur. Een groep van 150 boze supporters eiste het vertrek van de trainer, die later daadwerkelijk afscheid nam van de club. Supporter Iron B. moest vrijdag verantwoording afleggen bij de rechtbank in Leeuwarden. "We wilden gewoon even praten met Lodeweges", verklaarde hij volgens De Telegraaf. Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, gaat hij echter vier maanden de cel in.

Update 6 juni 15.22 uur - Rechter legt relschoppers van SC Cambuur celstraf op
De rechtbank in Leeuwarden heeft vier supporters van SC Cambuur veroordeeld tot celstraffen van twee tot vier maanden plus stadionverboden. Dat meldt de Leeuwarder Courant. Het viertal maakte deel uit van een groep fans die het stadion binnendrong om de confrontatie te zoeken met trainer Dwight Lodeweges, die had aangekondigd naar sc Heerenveen te zullen vertrekken.

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
8
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
4
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
74
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
15
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties