Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Rode Ster licht koopoptie en legt voormalig Ajacied definitief vast

Laatste update:

De 27-jarige Donald heeft daar met algemeen directeur Zvezdan Terzic over gesproken, zo vertelt hij in een interview met Novosti. "We hebben over geld gesproken. We hebben onze gedachten uitgewisseld en het is duidelijk dat een en ander opgelost moet worden. Geld, ja. Maar het was een positief gesprek en ik ga ervan uit dat het goed komt", aldus Donald, die in principe graag bij Europacup I-winnaar van 1991 wil blijven.

"Voetbal is mijn leven, maar ik heb ook een gezin. Ik maak mij zorgen over hen en daarom hebben we geld nodig. Het leven als voetballer duurt niet lang en daarom heb ik geld nodig. Ik moet weten waar ik aan toe ben. Ik was te duur voor Mordovya en heb het uitstekend naar mijn zin bij Rode Ster, maar het enige wat eraan scheelt, is geld. Maar Rode Ster blijft natuurlijk een geweldige club met een rijke geschiedenis en ik heb geen spijt van deze overstap. Geld is ook weer niet het belangrijkste in het leven."

Donald komt uit de jeugdopleiding van Ajax en kwam via Willem II en Roda JC Kerkrade in Rusland terecht. Hij scoorde bij zijn debuut, maar mede door blessureleed en de limiet op legionairs (buitenlanders) kwam hij in totaal tot slechts veertien officiële wedstrijden voor Mordovya. Bij Rode Ster kan hij, als de financiële plooien worden gladgestreken, naar verluidt een contract voor tweeënhalf jaar tekenen.

"Ik heb nog nooit zo'n fijne voetbalsfeer meegemaakt als bij deze club. We hebben negentien wedstrijden op rij gewonnen en trainer Miodrag Bozovic is de sleutel tot het succes. Hij zorgt voor een perfecte mix tussen hard werken en je rust pakken. Het is bijna een wonder hoe goed het hier gaat. Ik praat met Bozovic in het Nederlands. Als we het over tactiek hebben, zijn we serieus. Maar we maken ook wel eens grappen met elkaar. Het is belangrijk voor mij dat ik met iemand kan praten die het Nederlands machtig is."

Bozovic, die ook wel De Graaf wordt genoemd, speelde als verdediger voor onder meer RKC Waalwijk en RBC Roosendaal en maakte als trainer naam in Rusland. Hij heeft een Nederlandse vrouw en een Nederlands paspoort. "Hij geeft mij veel zelfvertrouwen. Ik probeer altijd het maximale te geven en het beste te doen voor het team. Hoewel ik inmiddels 27 jaar oud ben, vind ik dat ik nog altijd jong ben en nog veel meer kan bereiken. Hoe veel meer, dat weet je eigenlijk nooit", gaat Donald verder.

Een terugkeer naar Ajax is voorlopig niet aan de orde, zegt de international van Suriname: "Dat is mijn eerste liefde. Ik speelde daar al toen ik negen jaar was. Ik heb alleen geen plannen om terug te gaan, tenzij ze zelf bellen. Dat zou ik dan niet weigeren. Waar Rode Ster in de Eredivisie zou staan? Het is moeilijk om zulke vergelijkingen te trekken, maar op de manier waarop we nu spelen, zou ik zeggen dat we om een Champions League-plaats zouden strijden. We hebben een goed team", besluit Donald.

Update 18 januari 18.22 uur - Rode Ster licht koopoptie en legt voormalig Ajacied definitief vast
Mitchell Donald mag zich officieel speler van Rode Ster Belgrado noemen. De middenvelder speelde al op huurbasis voor de Serviërs, maar is voor een koopoptie van twee ton nu definitief overgenomen van het Russische Mordovya Saransk. De ex-speler van onder meer Ajax heeft een contract getekend tot de zomer van 2017. Rode Ster neemt ook de verdedigende middenvelder Damien le Tallec, ex-Borussia Dortmund, over van Mordovya.

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) op


Zou Mitchell Donald momenteel een versterking zijn voor Ajax, denk je?

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
76
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties