Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Roelofsen niet meer op bank bij De Graafschap: 'Ik wil rust'

Laatste update:

Voetbal International bevestigt die lezing. Het weekblad meldt dat de 58-jarige coach vrijdag 'in botsing' kwam met de directie. Bij zijn aanstelling werd Calderwood verteld dat hij assistent en 'stoorzender' Richard Roelofsen moest 'offeren' en aan dat verzoek gaf hij gehoor. De oud-spits werd teruggezet naar de beloften, maar De Graafschap verzocht Calderwood onlangs om Roelofsen er weer bij te nemen. De andere co-trainers zouden echter ook geen vertrouwen meer hebben in Calderwood. Toen hem vrijdag werd verzocht zich ziek te melden voor het duel met Volendam, besloot hij op te stappen.

Calderwood was tot dusver slechts 4 wedstrijden de technisch eindverantwoordelijke van De Graafschap en heeft het in totaal 29 dagen volgehouden bij de huidige nummer 8 van de Jupiler League. Van Jong PSV werd met 0-2 gewonnen en hierna volgden duels met Almere City FC (1-1), Fortuna Sittard (0-1 verlies) en FC Oss (2-2). De ex-coach van onder meer Willem II, NEC en Aberdeen volgde Pieter Huistra op en tekende een contract tot het einde van het seizoen. Jan Vreman vervangt Calderwood op de bank tegen Volendam.

Update 14 februari 23.04 uur - De Graafschap komt met verklaring over vertrek Calderwood
Henk Bloemers, algemeen directeur van De Graafschap, geeft op de officiële clubwebsite tekst en uitleg over het plotselinge vertrek van hoofdtrainer Jimmy Calderwood. De sportbestuurder sprak na de wedstrijd tegen FC Volendam (2-2) het journaille toe: "Calderwood wilde een wijziging in de technische staf doorvoeren onder druk van een sponsor, die hij niet bij naam wilde noemen. Een dergelijk besluit is onacceptabel bij deze club", aldus Bloemers. Calderwood wilde naar verluidt dat 'stoorzender' en assistent-trainer Richard Roelofsen terug werd gezet naar het beloftenelftal.

Bloemers: "We gingen daar, in overleg met de Raad van Commissarissen, niet mee akkoord. Vanmiddag hebben we met hem gezeten en hem meermaals de kans gegeven op zijn argumentatie terug te komen. Het kan niet zo zijn dat bij deze club beslissingen onder druk van een anonieme sponsor worden genomen, dat tolereren wij niet." Jan Vreman, die tegen Volendam ook al in de dug-out zat, maakt het seizoen als technisch eindverantwoordelijke af op De Vijverberg.

Update 15 februari 19.25 uur - Roelofsen niet meer op bank bij De Graafschap: 'Ik wil rust'
Richard Roelofsen zit dit seizoen niet meer op de bank bij De Graafschap. De assistent-trainer was de hoofdoorzaak van het snelle vertrek van Jim Calderwood en vindt nu zelf dat zijn naam te 'beladen' is. "Ik heb mijn conclusies getrokken en besloten dat het beter is dat er nu rust komt. Ik wil zelf rust en rond het eerste elftal moet rust komen", legt hij uit in de Gelderlander. Roelofsen blijft de nieuwe hoofdcoach Jan Vreman wel tijdens de trainingen assisteren.

-
Snap jij de beslissing van Jimmy Calderwood?

Meer nieuws

Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
8
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties