Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: 'Rooie Paul' door rechter vrijgesproken van matchfixing

Laatste update:

De 56-jarige R. werd in januari uitgeleverd aan de Duitse autoriteiten en is vanaf dat moment namen gaan noemen. Afgelopen zaterdag werd al bekend dat de Nederlander had gezegd dat Serdar Gözübüyük ook een rol had gespeeld in de omkoopzaak, maar de scheidsrechter ontkent dat. De KNVB gelooft Gözübüyük, maar heeft in overleg met de leidsman wel besloten om hem in de aankomende twee weken geen wedstrijden te geven.

Gözübüyük floot in september 2009 twee wedstrijden in de Jupiler League: SC Veendam - Helmond Sport (0-0) en Fortuna Sittard - SC Cambuur (1-2). Volgens R. werden er flinke sommen geld ingezet op die duels en had Gözübüyük een rol in het geheel. Een echte toelichting gaf de Nederlandse verdachte er niet bij. Hij wees erop dat in beide wedstrijden de scheidsrechter bijdroeg aan het eindresultaat, waarop dus flink was ingezet.

R. zou ook contact hebben gehad met een speler van de Hamburgse profclub St. Pauli, René Schnitzler, die gokschulden had. Om die af te betalen, zou hij meerdere wedstrijden van zijn club hebben verkocht. Schnitzler stond dinsdag ook voor de rechter, maar wilde niets zeggen. De rechter doet mogelijk voor het einde van de maand uitspraak.

Update 28 april 16.24 uur - Twee jaar voorwaardelijk geëist tegen 'Rooie Paul'
Tegen de Nederlander Paul R. is vandaag in het Duitse Bochum een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar geëist wegens betrokkenheid bij matchfixing. 'Rooie Paul' had eerder al zijn bemoeienissen toegegeven bij omkoping rond wedstrijden van FC St. Pauli in 2008. René Schnitzler, een oud-speler van de Duitse club, kreeg dezelfde strafeis. Hij zou van de gokmaffia ongeveer één ton hebben aangenomen, maar ontkent dat hij het resultaat van wedstrijden heeft beïnvloed.

Update 30 april 19.26 uur - 'Rooi Paul' door rechter vrijgesproken van matchfixing
De rechter in Bochum heeft de Nederlander Paul R., ook wel bekend als Rooie Paul, vrijgesproken van matchfixing en hem meteen vrijgelaten. Dat meldt het ANP. Tegen R. was een gevangenisstraf van twee jaar voorwaardelijk geëist. Volgens het vonnis was in zijn geval het Duits recht niet van toepassing omdat de afspraken en de betalingen voor het manipuleren van voetbalwedstrijden in het buitenland (Nederland) plaatsvonden

Meer nieuws

Vitesse aan de rand van de afgrond: 'Staan er heel slecht voor, we lopen leeg'
0
Extreem goed nieuws voor Andries Noppert bij sc Heerenveen
9
'Toptalent Vitor Roque staat nu al voor vertrek bij FC Barcelona'
8
Theo Janssen: 'Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt'
17
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties