Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: 'Russische bidorganisatie gaf dure kunst in ruil voor stemmen'

Laatste update:

De bond wil zo een aantal individuen van bidteams en bestuurders die betrokken waren bij de strijd om de organisatie van de twee genoemde WK's, aanklagen. De namen van die individuen zijn niet openbaar gemaakt, maar staan wellicht in het volledige rapport van onderzoeker Michael Garcia, waarvan de belangrijkste conclusies vorige week bekend werden.

Voorzitter Joseph Blatter onderneemt die juridische actie overigens op advies van Hans Joachim-Eckert, het hoofd van de ethische commissie van de FIFA. Eckert is ook degene die een samenvatting maakte van het onderzoeksrapport van Garcia. Laatstgenoemde ging echter in beroep omdat die samenvatting 'onvolledig en onjuist' zou zijn.

Blatter liet dinsdag weten dat het rapport overhandigd zal worden aan de Zwitserse procureur-generaal, maar dat het niet openbaar wordt gemaakt. "Als we het compleet openbaar maken, overtreden we onze eigen regelgeving alsmede nationale wetgeving", zo wordt de sportbestuurder geciteerd door de NOS. "Als we iets te verbergen hadden, zouden we nu niet naar justitie stappen."

Update 20 november 20.50 uur - FIFA belooft corruptierapport WK's opnieuw te bekijken
De FIFA ontkent iets verkeerds te hebben gedaan, maar belooft het corruptierapport van onderzoeker Michael Garcia naar de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar toch nog een keer te bekijken. Dat meldt de wereldvoetbalbond op zijn website. Domenico Scala, hoofd van de financiële toetsingscommissie van de FIFA, is aangewezen om een nieuwe blik op het onderzoek te werpen. Het is niet bekend wanneer Scala met zijn bevindingen zal komen.

Update 30 november 13.40 uur - 'Russische bidorganisatie gaf dure kunst in ruil voor stemmen'
De FIFA heeft aangifte gedaan van 'mogelijke malversaties door individuen' bij de toewijzingsprocedures van de WK's van 2018 en 2022 en The Sunday Times denkt te weten wat de wereldvoetbalbond daarmee bedoelde. De krant meldt zondag dat Rusland aan twee FIFA-officials kunst zou hebben aangeboden in ruil voor stemmen. Ook Qatar, het gastland van 2022, zou op oneerlijke wijze stemmen hebben verkregen en de Engelse bond zou spionnen hebben ingezet om de concurrenten op corruptie te betrappen. Rusland laat in een officieel statement overigens weten volledig 'professioneel en eerlijk' te hebben gehandeld tijdens de toewijzingsprocedure. "Wij nemen afstand van de berichtgeving van de Sunday Times", zo valt er in een statement te lezen.

Een goede actie van de FIFA?

Meer nieuws

Mark van Bommel genoemd als mogelijke trainer halve finalist Champions League
2
Johan Derksen: 'Je kunt niet meer om hem heen in het Nederlands elftal'
7
Xavi Simons zorgt voor negatieve primeur tijdens puntenverlies RB Leipzig
3
'Hij was een dertien in een dozijn-voetballer voor Slot naar Feyenoord kwam'
14
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Feyenoorder ben je voor de lol: hoe Arne Slot het plezier terugbracht
22

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties