Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Russische bond voldoet aan 'financiële verplichtingen' bij Capello

Laatste update:

De RFU maakte drie weken geleden bekend dat Capello voorlopig aan zou blijven als bondscoach, maar werkte vervolgens met een aantal advocaten aan een ontslagregeling. Volgens het contract zou Capello minimaal 21,6 miljoen euro moeten meekrijgen, maar volgens Russische media is hij akkoord gegaan met een afkoopsom van 'slechts' vijftien miljoen. Capello verdiende bij de RFU zeven miljoen per jaar.

"De RFU bedankt Capello oprecht voor zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van de nationale ploeg en wenst hem veel succes met zijn verdere carrière. Capello bedankt de RFU voor de hulp en steun die hij de afgelopen jaren heeft gevoeld. Hij is de spelers ook dankbaar voor de samenwerking en de supporters voor de onvoorwaardelijke steun", valt er in het statement te lezen. Capello was sinds de zomer van 2012 de eindverantwoordelijke bij Sbornaya en zei eerder dat dit zijn laatste klus zou zijn in het trainersvak.

De Russische bond kampt met een begrotingstekort en het is dus nog onduidelijk waar het geld voor de ontslagvergoeding voor Capello vandaan moet komen. Het is wel bekend dat de grootaandeelhouder van Arsenal, Alisher Usmanov, eind juni een gesprek heeft gehad met president Vladimir Putin. Hij sprong al twee keer bij om het salaris van Capello te betalen en zou de bond nu aan financiële middelen hebben geholpen om Capello weg te kunnen sturen.

Een ander gerucht luidt dat gasbedrijf Gazprom de RFU financieel heeft gesteund. Sportminister Vitaly Mutko sprak onlangs met topman Aleksey Miller, maar ontkende dat er toen gesproken is over Capello: "We zijn allemaal ontevreden over de situatie waarin de Russische ploeg nu zit, want er worden geen resultaten behaald. Maar ik heb hier niet met Miller over gesproken." Het is ook nog niet bekend wie de opvolger van Capello wordt, maar de naam van Leonid Slutsky wordt in de pers veelvuldig genoemd.

Hij is momenteel de trainer van CSKA Moskou en zou de Russische ploeg naar het EK van 2016 in Frankrijk moeten leiden. Rusland staat momenteel op de derde plaats in de groep. "Ik weet hier niets van. Pas als er een concrete aanbieding op tafel ligt, kunnen we erover praten. Ik heb nog een geldig contract bij CSKA en dat respecteer ik", zei Slutsky onlangs. Algemeen directeur Roman Babaev heeft reeds laten weten dat Slutsky niet in een dubbelfunctie aan de slag mag gaan bij de RFU; Slutsky zal zijn contract bij CSKA dus moeten ontbinden.

Update 29 september 18.22 uur - Russische bond voldoet aan 'financiële verplichtingen' bij Capello
De Russische voetbalbond heeft geen schulden meer bij Fabio Capello. De RFU maakt dinsdag in een statement bekend aan 'alle financiële verplichtingen' naar de Italiaanse ex-bondscoach te hebben voldaan. Capello zou een afkoopsom van vijftien miljoen euro hebben meegekregen, al melden andere Russische media dat de werkelijke premie veel lager ligt. Capello had ook nog salaris te goed van de RFU.

Denk jij dat Leonid Slutsky een goede bondscoach voor Rusland zou zijn?

Meer nieuws

Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
Bayern München spreekt eigen lijfspreuk tegen met opvallend nieuw tenue
2
KKD Elftal van de Week: Roda JC ondanks uitgestelde promotie hofleverancier
0
Roda JC legt stadionspeaker het zwijgen op: 'Heeft laatste interview gegeven'
7
'Twijfelende Denzel Dumfries ziet move richting Manchester United wel zitten'
22
Door vuurwerk verminkte PSV-fan doet zijn verhaal: 'Ik mis tweeënhalve vinger'
91

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties