Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Schorsing Diego Costa gehandhaafd na afwijzing van hoger beroep

Laatste update:

Acht duels schorsing was de zwaarst mogelijke sanctie voor het vergrijp. Atlético en Diego Costa, die bovendien veroordeeld zijn tot een boete van 10.000 euro, kunnen nog in beroep gaan tegen de megaschorsing. Dat zal waarschijnlijk gebeuren, want eerder werd al duidelijk dat de juristen van Atlético een opening gevonden denken te hebben. Er is immers onduidelijkheid over wat Diego Costa precies heeft gezegd. Zelf claimde hij dat hij la puta madre que me pario riep. De vertaling van eerste drie woorden is algemeen bekend. De laatste drie woorden betekenen 'die mij heeft gebaard', als scheldwoord richting zichzelf na het verliezen van de bal aan Jordi Alba.

Ploeggenoten Diego Godín en Koke claimen dat de scheidsrechter op het veld aangaf la puta madre que te pario te hebben verstaan, ofwel 'die jou heeft gebaard', en dan gericht aan zijn persoon voor het niet fluiten van een vermeende overtreding. Maar volgens El Periódico heeft Gil Manzano in zijn wedstrijdrapport weer melding gemaakt van andere woorden. "Hij schreeuwde ME CAGO EN TU PUTA MADRE!!, ¡¡ME CAGO EN TU PUTA MADRE!! naar me", schreef de arbiter op. Vrij vertaald: ik schijt op je hoerenmoeder.

Voor dergelijke uitlatingen staat in Spanje een schorsing van minstens vier en maximaal acht wedstrijden. Maar met de verklaringen van onder meer Godín en Koke achter de hand, wil Atlético bepleiten dat Gil Manzano niet betrouwbaar is. Hij zou gelogen hebben of in ieder geval verschillende verklaringen hebben afgelegd, waardoor geen waarde gehecht zou moeten worden aan zijn oordeel. "We zullen de uitlatingen van het wedstrijdrapport moeten analyseren en dan passend reageren", liet woordvoerder Clemente Villaverde zaterdagavond al weten.

Update 12 april 17.59 uur - Megaschorsing Diego Costa gehandhaafd na afwijzing van hoger beroep
Diego Costa is definitief voor acht wedstrijden geschorst. De Spaanse voetbalbond (RFEF) maakt via de officiële kanalen bekend dat het hoger beroep van de spits van Atlético Madrid is afgewezen, waardoor de forse schorsing zal blijven staan. Diego Costa kreeg de straf naar aanleiding van zijn scheldkanonnade richting scheidsrechter Jesús Gil Manzano, die hij tevens bij de arm pakte. Naast de forse schorsing moet de aanvaller een boete van 6010 euro betalen. Door de schorsing van acht duels zit het seizoen van Diego Costa er reeds op, aangezien Atlético nog zeven wedstrijden voor de boeg heeft.

-
Verwacht je dat de schorsing in een eventueel hoger beroep naar beneden wordt bijgesteld?

Meer nieuws

VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
9
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
12
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
67
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
31
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties