Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Strafschoppenserie RBC moet over vanaf penalty vijftien

Laatste update:

Na negentig minuten spelen was de stand 1-1 tussen de twee amateurclubs en moesten penalty's uitwijzen wie naar de kwartfinale van de districtbeker zou gaan. Een spannende strafschoppenreeks van 32 pingels volgde, maar dat ging volgens de aanwezige partijen niet geheel volgens de regels. De eerste veertien penalty's werden afgewerkt met het ABBA-systeem, waarbij ploeg A de eerste penalty nam, vervolgens ploeg B de volgende twee en dan weer ploeg A twee keer.

Na de veertiende penalty besloot de arbiter van dienst plots over te stappen op het ABAB-systeem, waarbij de strafschoppen om en om werden genomen. "Je kunt niet zomaar het systeem veranderen zonder ons in te lichten", reageert Vos in het regionale dagblad. "Wij gaan in protest, dit krijgt nog een vervolg." RBC liet dinsdagvaond weten stappen te zullen ondernemen.

In 2017 gebeurde iets soortgelijks bij het bekerduel tussen FC Lisse en HSV Hoek. Destijds liet de scheidsrechter de strafschoppenserie niet in de juiste volgorde nemen. Hoek tekende bezwaar aan en deed dat met succes. De KNVB besloot dat de gehele strafschoppenserie opnieuw moest worden gedaan. FC Lisse was daar boos over en spande een kort geding aan om het besluit terug te laten draaien. De strafschoppenserie werd toch opnieuw gedaan. Na een busrit van vier uur en elf strafschoppen plaatste Hoek zich voor de tweede ronde van de KNVB Beker en nam het op tegen Heracles Almelo.

Update 1 maart 11.24 uur - Strafschoppenserie RBC moet over vanaf penalty vijftien
De KNVB heeft aan RBC Roosendaal laten weten dat de strafschoppenserie met SSV '65 vanaf penalty nummer vijftien over moet. Dat meldt de voormalige topclub op de Facebookpagina. RBC ging in protest nadat de penaltyserie tegen de club uit Goes niet volgens de regels was gegaan. SSV won en dacht de kwartfinale van de districtbeker te hebben bereikt, maar moet nu opnieuw aantreden. Op 12 maart staat om 20.30 uur de strafschoppenserie op Sportpark Het Schenge in Goes op het programma. De winnaar neemt het in de kwartfinale op tegen Kloetinge.

Meer nieuws

Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
2
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
20
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
20
Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
10
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties