Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Usmanov verkoopt aandelen: 'Ik wens Arsenal veel succes toe'

Laatste update:

Samen bezitten Kroenke en Usmanov 97,4 procent van de aandelen; de rest is in handen van kleine aandeelhouders. De twee liggen elkaar niet en Usmanov vindt zijn eigen invloed te klein. Hij is er bijvoorbeeld nooit in geslaagd om een positie in het clubbestuur te krijgen en ook zijn inspraak in beslissingen is gering. Beide partijen willen wat aan die situatie doen en de oplossing van Kroenke is dus om Usmanov uit te kopen. De Arsenal Supporters' Trust, die de belangen van de fans vertegenwoordigt, hoopt niet dat het zover komt.

Het risico is immers dat Kroenke dan vrijwel alle macht in handen krijgt. Hij zou kleinere aandeelhouders nog verder kunnen marginaliseren, waardoor Arsenal zou functioneren als een privaat bedrijf, aldus The Guardian. Jaarlijkse algemene vergaderingen zouden dan komen te vervallen. Usmanov heeft altijd aangegeven zijn aandelen niet te willen verkopen, maar is ook niet tevreden over de huidige situatie. Het is onduidelijk of de Russische investeerder al heeft gereageerd op het bod van Kroenke.

Update 4 oktober 17.30 uur - Usmanov ontkent bod van 592 miljoen euro op aandelen
Stan Kroenke zou een bod van 592 miljoen euro hebben uitgebracht op 30,4 procent van de aandelen van Arsenal, dat in handen is van Alisher Usmanov. Laatstgenoemde ontkent echter dat hij in onderhandeling is met Kroenke. De Oezbeek geeft in een statement tegenover de BBC toe dat hij niet op één lijn zit met de grootaandeelhouder, maar dat het nooit zijn intentie geweest om te verkopen. Usmanov wil er juist meer aandelen bij, als dat mogelijk is, om de club op die manier aan sportieve successen te helpen. Usmanov staat er alleen voor open om zijn aandelenpakket van 30,4 procent te verkopen wanneer een andere partij zijn visie ten aanzien van het beleid volledig deelt. Hij zal in ieder geval geen zaken doen met Kroenke, zo valt uit het statement op te maken.

Update 7 augustus 08.31 uur - Kroenke doet ultieme poging om Arsenal volledig over te nemen
Stan Kroenke wil Alisher Usmanov uitkopen. De Amerikaanse grootaandeelhouder bezit 67 procent van de aandelen en heeft een bod uitgebracht op de 30,4 procent die in handen is van Usmanov, zo melden diverse Engelse media. De 71-jarige Kroenke taxeert Arsenal in totaal op ongeveer twee miljard euro.

Update 7 augustus 15.38 uur - Usmanov verkoopt aandelen: 'Ik wens Arsenal veel succes toe'
Alisher Usmanov heeft zijn 30,4 procent aan aandelen verkocht aan Stan Kroenke, die al 67 procent van Arsenal in handen had. "Ik heb besloten om mijn aandelen in Arsenal, dat de beste voetbalclub in de wereld kan zijn, te verkopen. Ik wens Arsenal, deze geweldige voetbalclub, veel succes en het allerbeste toe", zo laat Usmanov in een verklaring weten.

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties