Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Update: Vitesse wil alleen tweede helft spelen tegen Feyenoord

Laatste update:

"Eredivisievoetbal wordt in tegenstelling tot bijvoorbeeld amateurwedstrijden primair voor het publiek gespeeld", vertelt de algemeen directeur op de clubsite. "Dat heeft zaterdag storm en regen doorstaan om Feyenoord en Vitesse te zien voetballen. Onze supporters komen zoals bekend uit het hele land en die van Vitesse zijn ook even onderweg. We vinden dat je het die mensen niet aan kan doen om straks op een doordeweekse avond voor slechts een helftje naar Rotterdam te komen, terwijl ze gewoon betaald hebben voor een volledige wedstrijd."

"Andere argumenten zijn dat onze wedstrijdorganisatie is ingericht op het spelen van 90 minuten voetbal en dat er nog veel meer inhoudelijke nadelen kleven aan het continueren van de wedstrijd van zaterdag. Mocht er iemand geblesseerd raken, dan moet je die toch weer vervangen en is het in feite al geen voortzetting van zaterdag meer. Mochten we toch verplicht worden tot het spelen van een halve wedstrijd, dan kunnen we ons voorstellen dat niet al onze supporters de reis kunnen maken."

"Dat is in feite in ons nadeel, want in een volle en kolkende Kuip is Feyenoord lastiger te verslaan dan in een halflege." Feyenoord heeft geen probleem met het feit dat Serge Gumienny de wedstrijd staakte. "Achteraf kan je je afvragen of echt voetbal nog wel mogelijk was in de laatste 20 minuten van de eerste helft. De bal bleef toen al regelmatig steken in de plassen en zoals Gumienny al had geconstateerd, werden de tackles steeds ongecontroleerder. Ook wat dat betreft zien we meer in het volledig overspelen van de wedstrijd onder eerlijker en veiliger omstandigheden."

Update 14:52 uur - Vitesse wil alleen tweede helft spelen
Vitesse ziet niets in het voorstel van Feyenoord om de gestaakte wedstrijd van zaterdagavond in zijn geheel overnieuw te spelen. "Wij kiezen voor een logische en sportieve oplossing en dat is het uitspelen van alleen de tweede helft. Dat is voor ons de beste optie. We vinden het heel vervelend voor het publiek, maar dit is een geval van overmacht. We zien niet in waarom de wedstrijd volledig overgespeeld zou moeten worden", aldus een woordvoerster tegenover het ANP.

De KNVB wil in ieder geval snel duidelijkheid scheppen: "De aanklager betaald voetbal zal zich eerst over het rapport van de scheidsrechter buigen", lichtte een woordvoerster van de bond toe. "Hij bekijkt bijvoorbeeld wie schuld heeft aan het staken van de wedstrijd. In dit geval van weersomstandigheden zal dat waarschijnlijk niet aan de orde zijn. De aanklager legt daarna zijn bevindingen neer bij het bestuur betaald voetbal van de KNVB. Ik verwacht komende week vrij snel duidelijkheid."

-

Meer nieuws

NAC Breda zet met moeizame zege op Jong PSV grote stap richting play-offs
0
Vitesse heeft positief puntenaantal na eerste Eredivisie-thuiszege van het jaar
1
Scorende Thijs Dallinga en Ibrahim Cissoko bezorgen Toulouse drie punten
0
Dumfries sneert op kampioensfeest met opvallend spandoek naar Theo Hernández
41
El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
3
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties