Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Voorzitter en trainer Kroatische grootmacht opgepakt

Laatste update:

Het gaat volgens de Kroatische media onder meer over de transfer van Luka Modric. De middenvelder van Real Madrid werd in de zomer van 2008 voor meer dan twintig miljoen euro verkocht aan Tottenham Hotspur en Mamic was destijds de zaakwaarnemer van Modric. Hij liet de international een contract tekenen waardoor twintig procent van de toekomstige inkomsten van Modric naar Mamic' bankrekening zou vloeien. Een voorbeeld: Modric verdient bij Real naar verluidt vierenhalf miljoen per jaar en daardoor casht Mamic negen ton op jaarbasis.

De 55-jarige bestuurder heeft op een persconferentie in Slovenië, waar Dinamo op trainingskamp is, ontkend dat hij ook maar iets met alle aantijgingen te maken heeft. Hij omschreef het strafrechtelijk onderzoek als een 'genocide' naar hem, zijn familie, de voetbalclub en de Kroatische regering. "De linkerflank van het Kroatische parlement terroriseert iedereen die patriottische gevoelens heeft voor Kroatië en het onderzoek dat nu wordt gehouden, is daar een goed voorbeeld van."

"Als deze achtervolging ten einde is, ga ik de politiek in om president van Kroatië te worden", zo besloot Mamic zijn persconferentie. Het is de vraag of het zover komt, want media melden dat de heren Mamic bij terugkomst in Zagreb mogelijk direct worden gearresteerd. Overigens doet de speciale anticorruptie-eenheid USKOK ook onderzoek naar Damir Vrbanovic, een lid van de Kroatische voetbalbond en vertrouweling van de heren Mamic en bondsvoorzitter en oud-topaanvaller Davor Suker.

Het is zeker niet de eerste keer dat Zdravko Mamic in opspraak raakt. De gewezen kussentjesverkoper ontsloeg sinds 2003 al 15 trainers en bouwde ook een flink strafblad op. Het crapuul betastte buikdanseressen, sloeg een bestuurder van de Kroatische bond in elkaar, gooide een directeur van Dinamo over een hek, brak de hand van de burgemeester, bedreigde journalisten, ging een agent te lijf, kocht wedstrijden om en vierde een zege van Dinamo met de Hitlergroet. De fans hopen al jaren dat Mamic vertrekt en blijven uit protest massaal thuis bij wedstrijden van Dinamo.

Update 5 juli 14.50 uur - Voorzitter en trainer Kroatische grootmacht opgepakt
De broers Zdravko en Zoran Mamic, respectievelijk voorzitter en trainer van Dinamo Zagreb, zijn opgepakt op verdenking van meerdere delicten rond een mogelijk fraudeschandaal. Dinamo laat in een verklaring op zijn website weten dat de club ervan overtuigd is dat de twee zullen bewijzen dat ze onschuldig zijn. Er wordt in een onderzoek gekeken naar steekpenningen, belastingontduiking en verdachte geldstromen.

Meer nieuws

Quincy Promes geeft teken van leven, maar is allesbehalve met voetbal bezig
0
'Xavi wilde Lewandowski verkopen bij Barcelona, maar kreeg zelf ontslag'
3
Hansi Flick volgt ontslagen Xavi op als hoofdtrainer van FC Barcelona
10
Hoe een van de succesvolste Franse teams ooit van de troon werd gestoten
7
Vermoedelijke XI Olympiacos en Fiorentina: Grieken azen op 1ste Europese prijs
15
Tweede afvaller voorselectie Nederland lijkt bekend: 'Daar was niet op gerekend'
64

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties