Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: WK-hoop Zuid-Afrika weer volop in leven: Ethiopië geeft fout toe

Laatste update:

Bernard Parker was de schlemiel van de middag. De voormalig aanvaller van FC Twente zette Zuid-Afrika in de eerste helft nog wel op voorsprong met een knappe volley, maar in de tweede helft maakte hij ook een eigen doelpunt. Omdat Getaneh Kebede daarvoor al voor de gelijkmaker had gezorgd, zette Parker Ethiopië dus onbedoeld op voorsprong: 2-1.

Met nog twintig minuten op de klok probeerde Zuid-Afrika zich nog wel terug te knokken, maar tevergeefs. De WK-gastheer van drie jaar geleden zal er zodoende niet bij zijn op het WK in Brazilië: Ethiopië plaatste zich voor de laatste kwalificatieronde. Daarin strijden tien landen om vijf WK-tickets. Ivoorkust, Tunesië en Egypte plaatsten zich dit weekend ook voor de laatste kwalificatieronde.

Update 17 juni 10.10 uur - Zuid-Afrika krijgt mogelijk alsnog kans op deelname aan WK
Het is nog niet met honderd procent zekerheid te zeggen dat Zuid-Afrika er in de zomer van 2014 niet bij zal zijn op het WK in Brazilië. De organisator van het vorige toernooi om de wereldtitel leek zondag na een 2-1 nederlaag tegen Ethiopië te zijn uitgeschakeld, maar krijgt wellicht een ontsnappingsmogelijkheid; de opponent van afgelopen weekend zou tijdens een eerder kwalificatieduel (met Botswana, op 8 juni) een niet-speelgerechtigde speler hebben opgesteld en riskeert zodoende drie punten aftrek. Als de FIFA, die de zaak momenteel onderzoekt, daadwerkelijk tot die straf overgaat, komt Zuid-Afrika met nog één wedstrijd te gaan weer op twee punten van Ethiopië.

Update 18 juni 17.20 uur - WK-hoop Zuid-Afrika weer volop in leven: Ethiopië geeft fout toe
De Ethiopische voetbalbond heeft dinsdag toegegeven dat tijdens het WK-kwalificatieduel met Botswana een niet-speelgerechtigde speler in actie is gekomen. Mocht de FIFA besluiten tot maatregelen tegen het land, dan accepteert men die zonder morren. "We hebben de situatie geëvalueerd. We accepteren de aantijgingen en we zullen dan ook geen beroep aantekenen tegen een mogelijke straf", luidt de verklaring. De verwachting is dat de wereldvoetbalbond eerdaags drie punten zal aftrekken bij het Oost-Afrikaanse land, waardoor Zuid-Afrika nog altijd kans maakt op deelname aan het WK.

Meer nieuws

Kenneth Perez snapt niks van compliment voor speler van Ajax: 'Fuck off, man'
4
Koeman twijfelt over EK voor 32-voudig international: 'Heeft een slecht seizoen'
28
Koeman oppert nieuwe trainer voor Feyenoord: 'Zou hem geen slechte keuze vinden'
6
'Gewilde Xavi Simons komt op radar van volgende Europese grootmacht'
10
De tienersensatie van Feyenoord die buiten Nederland nooit meer schitterde
0
Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties