Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Update: Zwitserse bondsvoorzitter schrikt van waarschuwing FIFA

Laatste update:

Donderdag stelde het Internationaal Sporttribunaal (TAS) de UEFA in het gelijk in de zaak die FC Sion tegen de UEFA aangespannen had. De club werd uit de Europa League gehaald vanwege het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers. De FIFA is van mening dat de Zwitserse federatie Sion sancties moet opleggen. Het verzoek van de wereldvoetbalbond is dat alle wedstrijden, die Sion met niet-speelgerechtigde spelers afwerkte omgezet worden in een automatische 0-5 nederlaag.

Als de Zwitserse bond niet luistert, haalt de UEFA FC Basel uit Europa. In dat geval mag die club niet uitkomen in de achtste finales van de Champions League tegen Bayern München. Dan zou Manchester United, dat derde werd in de groep van Basel, de plaats van de Zwitsers innemen. Mogelijk krijgt Ajax dan ook een andere opponent in de Europa League. De Amsterdammers werden vrijdag tijdens de loting gekoppeld aan Manchester United.

Update 19 december 11:33 uur - Zwitserse bondsvoorzitter schrikt van waarschuwing FIFA
In Zwitserland is men geschrokken van de waarschuwing die zaterdag werd uitgedaan door de FIFA. De wereldvoetbalbond waarschuwde de Zwitserse bond dat het streng moet optreden tegen FC Sion. Die club werd door de UEFA uit de Europa League gezet na het opstellen van niet-speelgerechtigde spelers, maar blijft beroep aanspannen en protesteren. Als de Zwitserse bond niet optreedt, zullen alle Zwitserse clubs uit Europa gehaald worden, zo dreigde de FIFA.

De bond heeft nu tot 13 januari de tijd om actie te ondernemen. "Het was een complete verrassing", zegt voorzitter Peter Gilleron. "We wisten dat de zaak van FC Sion besproken zou worden bij de FIFA, dus we hielden al met het nodige rekening. Maar deze beslissing was natuurlijk een flinke teleurstelling. Maar FC Sion beslist dit onafhankelijk, wij hebben er geen invloed op. Ik ben er zeker van dat we, hoewel de deadline nadert, een oplossing vinden."

Meer nieuws

Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
6
'Dick Schreuder op poleposition voor nieuwe trainer van Feyenoord'
49
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
24
Boskamp noemt 'de enige buitenlandse naam' die circuleert als opvolger van Slot
9
Feyenoord plukt nieuwe hoofd jeugdopleiding weg bij Rangers
7
Van 't Schip wordt geen 'Head of Coaching' en praat met Ajax over andere rol
21

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties