Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uruguayaanse vakbond woest over schorsing Cavani: 'Discriminatie van de FA'

Laatste update:

Cavani moet drie wedstrijden toekijken vanwege een Instagram Story gericht aan een vriend, met daarin de woorden 'gracias, negrito', wat vertaald kan worden als 'bedankt, kleine zwarte'. De schorsing leidt met name in zijn thuisland Uruguay tot veel onbegrip, daar het woord 'negrito' een gangbare term is in het Zuid-Amerikaanse land. De AFU benadrukt dat ook in een uitgebreide persverklaring.

"Ten eerste moeten we het arbitraire gedrag van de FA veroordelen", schrijft de Uruguayaanse spelersvakbond. "In plaats van racisme te veroordelen, heeft de FA zelf een discriminerende daad gepleegd tegen de cultuur en de manier van leven van het Uruguayaanse volk. De sanctie toont de bevooroordeelde, dogmatische en etnocentrische visie van de FA, met als gevolg een subjectieve interpretatie van de feiten."

Eerst Suárez, nu Cavani: waar komen de N-woorden in Uruguay vandaan?

Volgens Gabriel Inzaurralde, docent aan de Universiteit Leiden op het gebied van Latijns-Amerikaanse cultuur en literatuur, is de context waarin bepaalde N-woorden gebruikt worden van groot belang.Lees artikel

De AFU stelt dat Cavani absoluut geen kwade intenties had met zijn post. "Edinson Cavani heeft nooit iets gedaan dat als racistisch kan worden geïnterpreteerd. Hij gebruikte alleen een veelvoorkomende uitdrukking in Latijns-Amerika om een goede vriend liefdevol aan te spreken. Dat de kwestie nu alleen wordt geïnterpreteerd door wat in de hoofden van directeuren bij de FA zit, is eigenlijk een pure discriminerende handeling, die volledig verwerpelijk is en tegen de Uruguayaanse cultuur is."

"Daarom willen we het onberispelijke karakter van Cavani en natuurlijk de cultuur van ons land benadrukken", vervolgt de spelersvakbond. "We zijn allemaal tegen elke vorm van discriminatie. Helaas drukt de FA met deze sanctie absolute onwetendheid en minachting uit voor een multiculturele visie op de wereld. We steunen in de basis antiracistisch beleid, maar dat is duidelijk totaal niet toepasbaar op deze casus. Dit straft niet één persoon, maar ook onze hele cultuur, onze manier van leven, wat echt een discriminerende daad is."

De FA moet volgens de Uruguayaanse spelersvakbond onmiddellijk zijn besluitvormingsprocessen met betrekking tot dit soort kwesties herzien. "Zodat de bond nooit meer soortgelijk onrecht begaat. De regelgeving moet rekening houden met de diverse verschillende levenswijzen en culturen van mensen. De eerste regel om racisme te bestrijden is het respecteren van verschillende levenswijzen en culturen."

Ook eist de AFU dat de schorsing van Cavani nietig wordt verklaard. De 33-jarige spits zat vrijdag tegen Aston Villa (2-1 winst) al zijn eerste wedstrijd van die schorsing uit. "Op grond van het voorgaande verzoeken we de FA om de sanctie die aan Cavani is opgelegd, onmiddellijk ongedaan te maken en zijn goede naam en eer in de wereld te herstellen, die zo oneerlijk is aangetast door deze verwerpelijke beslissing", besluit de AFU.

Meer nieuws

The Times weet welke rol Slot precies gaat krijgen binnen organisatie Liverpool
2
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
1
Robin van Persie gaat in op vraag of hij ooit trainer van Feyenoord wordt
3
Ongekend: Leverkusen behoudt ongeslagen status door goal in minuut 97
28
Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord ontwaakte
11
Live meepraten in de Ligue 1: Paris Saint-Germain - Le Havre
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties