Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Utrecht schakelt Groningen uit bij mogelijk afscheid van Robben

Laatste update:

Stadion Galgenwaard mocht eindelijk weer supporters verwelkomen, maar het veldspel bood in de eerste helft weinig vermaak. Beide ploegen leverden weliswaar veel strijd, maar het aantal serieuze kansen was zeer beperkt. Utrecht meldde zich eigenlijk alleen met een schot van Adam Maher, tien minuten voor de rust, dat recht op Sergio Padt af zeilde. Een minuut daarvoor waagde Ramon Pascal Lundqvist een schot van aanzienlijke afstand. De Zweed zag Eric Oelschlägel ver voor zijn doel staan. De keeper had bovendien een beperkt zicht door de zon, maar de bal belandde uiteindelijk net over de lat.

Robben kwam er in de eerste helft nauwelijks aan te pas. Utrecht lette scherp op de aanvaller, die bovendien werd uitgefloten door het thuispubliek. Zeven minuten na de pauze werd hij echter wel gevaarlijk uit een vrije trap. Zijn inzet werd door de muur van richting veranderd, waarna de bal tegen de buitenkant van de paal kwam. Aan de overzijde ontstond even daarna gevaar van Utrecht. Gyrano Kerk kreeg de bal in het zestienmetergebied plots op de borst en haalde uit de draai uit. Padt pareerde zijn inzet. Vervolgens hoopte Utrecht op een penalty na contact tussen Sander van de Streek en Azor Matusiwa, maar arbiter Danny Makkelie gaf geen gehoor aan die oproep.

Utrecht was na de pauze de meest dreigende ploeg. Van de Streek vuurde een laag afstandsschot af, dat werd gepakt door Padt, en kopte daarna met onvoldoende kracht richting doel. Twaalf minuten voor tijd gaf Gustafson een schot echter meer dan voldoende kracht mee. Na een afgeslagen vrije trap kreeg hij de bal buiten het strafschopgebied voor het linkerbeen en vuurde hij de bal vol overtuiging richting de linkerbovenhoek: 1-0. Naarmate het eindsignaal naderde, kreeg Groningen meer balbezit. Dat leidde tot een gevaarlijke kopbal van Mike te Wierik en een schot van Jörgen Strand Larsen, toen hij vanuit het strafschopgebied knap opendraaide. De stand bleef ook in de zes minuten durende blessuretijd onveranderd en dus neemt Utrecht het op tegen de winnaar van het duel tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam.

-
Wint FC Utrecht de play-offs om Europees voetbal, denk je?

Meer nieuws

'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
0
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
5
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
13
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
9
Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
17
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
36

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties