Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Valencia eert Guus Hiddink 30 jaar na verwijderen van nazivlag

Laatste update:

"Ik heb meteen 'ja' gezegd", laat Hiddink telefonisch weten aan het Algemeen Dagblad. "Het gaat niet om mij. Het gaat erom dat we met z'n allen alert blijven. Er zijn dingen die je als samenleving nooit moet tolereren. Zo zag ik het toen. En zo zie ik het nog." De 75-jarige coach kan het voorval uit 1992 nog scherp voor de geest halen. "Vanuit mijn ooghoek zag ik dat daar een vlag hing. Rood, met in het witte middenvlak een groot hakenkruis, onmiskenbaar de vlag van Nazi-Duitsland. Ik ben naar onze teammanager gelopen en zei: laat een suppoost die vlag weghalen. Ik riep ook: anders ga ik het veld niet op!"', brengt Hiddink in herinnering.

Na afloop gaat het niet over het 1-1 gelijkspel van Valencia, maar over het verwijderen van de door Hiddink gehekelde vlag. Toenmalig voorzitter Arturo Tuzon is woedend over de actie van de Nederlandse coach. "Hij was nog steeds woedend. 'Waar bemoei jij je mee? Jij moet alleen over voetbal nadenken'. Dat soort teksten kreeg ik naar mijn hoofd. Het was een zeer conservatieve man. 'Toch moeten we hier onze ogen niet voor sluiten voorzitter', was mijn reactie. Ík kies in elk geval partij en keur dit af", aldus Hiddink.

Hiddink kreeg destijds complimenten voor zijn ingrijpen, maar er kwamen ook dreigementen binnen. "Ik heb destijds niet nagedacht over consequenties", geeft de huidige technisch directeur van Curaçao toe. "Ik wilde niet passief zijn. Het waren jonge mensen die die vlaggen ophingen. Ze zullen lang niet allemaal hebben beseft wat het met andere mensen doet om die symbolen te zien. Maar toch... En bedreigingen, ja, die waren er wel ja. Maar dat bleef gelukkig klein. Het werd ook nooit fysiek bedreigend."

Meer nieuws

Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
24
Perez: 'Vorig jaar wilde Man United hem hebben, nu gaat niemand hem halen'
5
Komst Potter wordt moeilijk; Ajax neigt door te schakelen naar volgende trainer
30
Professionele liplezer onthult wat Mohamed Salah tijdens clash tegen Klopp zei
13
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
4
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties