Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Cody Gakpo bewijst met fantastische cijfers zijn waarde voor Nederlands elftal en doet mee om topscorerstitel EK

Laatste update:

Wie anders dan Gakpo, zullen sommige Nederlandse fans gedacht hebben na de openingstreffer van de aanvaller. Na uitstekend voorbereidend werk van Jerdy Schouten zocht Gakpo zijn man op, passeerde hij die eenvoudig, en haalde hij verwoestend uit in de korte hoek: 0-1.

Het is allesbehalve Gakpo's eerste Oranje-goal op een eindtoernooi. Na zijn openingstreffer tegen Polen (2-1 winst) en gelijkmakende 1-1 tegen Oostenrijk (3-2 verlies) was de aanvaller tegen Roemenië dus goed voor zijn derde EK-treffer.

Daarmee is is hij gedeeld topscorer dit eindtoernooi. Ook Georges Mikautadze, Ivan Schranz en Jamal Musiala noteerden tot dusverre drie treffers. Twee van hen (Mikautadze en Schranz) zijn inmiddels echter al uitgeschakeld.

Reijnders en Schouten


Ook Tijjani Reijnders en Jerdy Schouten konden overigens prima cijfers overleggen in de eerste helft. Het tweetal noteerde een passingspercentage van honderd procent in het eerste bedrijf, zo liet analist Pierre van Hooijdonk zich in de rust ontvallen.

Ook op de vorige eindronde was Gakpo productief namens het Nederlands elftal. Tijdens het WK van 2022 scoorde de voormalig PSV'er ook drie keer, toen in alle groepsfaseduels: tegen Senegal, Ecuador en Qatar.

Van zijn twaalf Oranje-doelpunten maakte Gakpo dus zes (precies 50 procent, dus) op een eindtoernooi. Van alle Nederlands elftal-spelers met meer dan 7 interlandgoals, is Gakpo na Johnny Rep daarmee de speler met het hoogste percentage van interlanddoelpunten op een EK.

Meer nieuws

Leiding van AS Roma komt met zeer slecht nieuws voor Rick Karsdorp
7
Mats Wieffer vliegt naar Engeland om transfer naar Brighton af te ronden
102
Erik ten Hag wil Nederlandse enclave uitbreiden en meldt zich bij Ajax
31
'Wolvengroet wordt Merih Demiral fataal: Turkse verdediger mist duel met Oranje'
103
Wieffer moet Feyenoord niet inruilen voor Brighton: 'Kom op, zoek het hogerop'
32
Mbappé: 'Ga niet volgende hoofdstuk van verhaal van Cristiano Ronaldo schrijven'
10

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties