Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Valentijn Driessen: 'Hij is altijd zo wild, maar als je dan Timber ziet...'

Laatste update:

Van Basten was na afloop van de 2-0 overwinning van Oranje op Oostenrijk kritisch op De Ligt. In de studio van de NOS werd een moment uit de eerste helft van het duel in de Johan Cruijff ArenA uitgelicht, waar Marcel Sabitzer een vrije doortocht richting het doel leek te krijgen doordat De Ligt meeliep met Michael Gregoritsch. Van Basten kwam op basis van dat moment tot de conclusie dat De Ligt niks heeft opgestoken in Italië.

"Ik kon me er ergens wel in vinden", reageert Driessen op de kritische noot van Van Basten. "Ik vind ook dat De Ligt er niet veel op vooruit is gegaan het afgelopen jaar. Wat ik toch van een verdediger verwacht, is dat hij op zijn benen blijft staan. En dat doet hij niet. Daarnaast is hij ook altijd zo wild, want hij is volgens mij de speler die het vaakst met een tulband het veld verlaat van iedereen. Dat zegt al dat je niet echt de controle hebt over bepaalde duels."

"Dat vond ik met Timber wel", doelt Driessen op de controle bij de verdedigende acties van de Ajacied. "Ik heb Timber ook net op de training gezien en als je ziet hoe goed hij kan verdedigen op de bal... Dus dan bedoel ik niet als een wilde stier in de nek beginnen te hijgen waardoor mensen bang worden", refereert Driessen gekscherend aan De Ligt. "Sommige spitsen zijn natuurlijk wel bang voor Matthijs de Ligt, want er komt natuurlijk wel wat in je rug aan. Bij Timber is dat veel minder, maar het is echt geweldig om te zien hoe zuiver hij op de bal kan verdedigen. Daarnaast vind ik Timber ook aan de bal veel beter dan De Ligt, dus met name in de voortzetting. Wellicht dat dat voor Van Basten de standaard is."

"Verder hebben we het na Schotland ook over de organisatie gehad", vervolgt Driessen. "De Ligt is geen voorstander van dit systeem, want in Italië staat hij met vier man achterin en nu staan ze er met drie mannen. Als hij dat in het midden gezet wordt, dan moet hij zorgen voor de coaching. Nog meer dan als je aan de linker- of rechterkant staat. Stefan de Vrij voetbalt al twee jaar in dit systeem, dus die kan je veel beter in het systeem zetten. Maar De Boer koos vanwege zijn snelheid er toch voor om De Ligt in het centrum te zetten."

Mike Verweij kan zich overigens niet helemaal vinden in de woorden van zijn collega en de uitspraken van Van Basten. "Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat De Ligt echt wel heel erg goed is teruggekomen na zijn liesblessure. Hij speelde heel erg goed. In het fragment dat Van Basten aanhaalde zag De Ligt er inderdaad niet goed uit, maar in het algemeen vond ik dat hij goed speelde. Ik vond het snoeiharde kritiek op basis van één moment. En het gaat een beetje ver om te zeggen dat hij in Italië helemaal niks heeft geleerd", besluit Verweij.

-

Meer nieuws

Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
16
Feyenoord-reserve over mogelijk vertrek: 'Ik sta open voor een nieuwe uitdaging'
8
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
15
Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist vanwege examen apart naar CL-kraker in Parijs
8
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
23

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties