Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Valentijn Driessen: 'Met zijn traagte heeft hij daar niks te zoeken bij Ajax'

Laatste update:

De Amsterdammers wonnen zondag op papier probleemloos bij Excelsior (1-4), maar Driessen zag er het nodige aan schelen. "Er ging veel te veel mis en enkele keuzes van Heitinga waren logisch, maar andere weer onlogisch. Eindelijk kwam Owen Wijndal terug als linksachter in het elftal ten koste van Calvin Bassey en begon Jurriën Timber rechts centraal achterin op z'n sterkste positie. Maar de trage, slecht wendbare Edson Álvarez heeft in een aanvallend Ajax niets te zoeken centraal achterin. Als controleur op het middenveld speelde de Mexicaan z'n beste duels. In die linie hoort ook Mohammed Kudus thuis en niet als rechtsbuiten", schrijft de chef voetbal in zijn maandagse column.

Daarin speculeert hij luidop over de opvolger van Alfred Schreuder. Het advies: iemand die 'het Ajax-dna al heeft'. "Peter Bosz en Louis van Gaal hebben hun handen vrij. Van Gaal als tussenpaus kan ook, hoewel hij zichzelf graag profileert als procestrainer. Bij deze twee gelouterde trainer-coaches zou Heitinga als assistent kunnen fungeren. Zijn contract tot medio 2025 is vrijdag opgewaardeerd en daarin staat vermeld dat hij de komende 2,5 jaar is verzekerd van een rol bij het eerste elftal", aldus Driessen.

"Lukt het de clubleiding niet om iemand met het Ajax-dna te strikken", vervolgt hij, "dan zou Heitinga het vertrouwen moeten krijgen om het seizoen af te maken. Met een ervaren assistent aan zijn zijde. Zo'n scenario biedt Heitinga een faire kans z'n ambitie waar te maken en te bewijzen dat hij een succesvol hoofdtrainer van Ajax kan worden. Als Ajacied kent hij de cultuur, de mores en alle lijntjes binnen de club. Hij staat voor Ajax-voetbal en met zijn achtergrond als coach van Jong Ajax kan hij gemakkelijk een brug slaan tussen het eerste elftal en de lichting jeugdspelers die eraan komt. Heitinga zou voor Ajax daarom een veel betere optie zijn dan tussentijds een nieuw gezicht binnen te halen."

Zegen van Tadic en Timber
Driessen noemt in zijn column tevens de opmerkingen van Jurriën Timber en Dusan Tadic na afloop van Excelsior - Ajax. Beiden gaven aan een begenadigd hoofdtrainer in Heitinga te zien. "Ik denk dat hij veel indruk heeft gemaakt", sprak Tadic bij ESPN. "Hij is een echte Ajacied en de fans houden van hem. Hij is erg energiek, enthousiast en direct naar de spelers. Ik denk dat hij kwaliteiten heeft om eerste coach van Ajax te worden." Heitinga gaat maandag in gesprek met de clubleiding, zo gaf hij aan. Vooralsnog weet hij nog niet of hij het seizoen af mag maken als hoofdtrainer.

Eredivisie
Excelsior
1 - 4
Ajax

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
26
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
12
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
4
De Kuip zingt Arne Slot luidkeels toe en lijkt vervroegd afscheid te nemen
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties