Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Valentijn Driessen pakt Louis van Gaal aan en spreekt van 'verloochening'

Laatste update:

"Het was slaapverwekkend en slecht wat de ploeg van Louis van Gaal liet zien", zo opent Driessen zijn column. "De bondscoach gaat voor resultaat, maar laat dat in Doha nog veel meer dan op het WK 2014 in Brazilië gepaard gaan met afzichtelijk voetbal. Alle interessante ingrediënten waar het Nederlandse voetbal voor staat, heeft hij in de ban gedaan. Alles onder het mom van: het is toernooivoetbal en het resultaat is heilig."

De verslaggever van het dagblad vindt dat Van Gaal er veel eerder voor had moeten kiezen om het systeem om te gooien tegen Ecuador. "Nu koos Van Gaal ervoor om te volharden in het ordinaire countersysteem. Tegen de zin in van de internationals koos Van Gaal ervoor om de Hollandse voetbalschool bij het grofvuil te zetten na WK-kwalificatie in november 2021. Het 4-3-3-systeem werd ingewisseld voor de veel defensievere 3-4-1-2-variant (lees: 5-3-2-systeem), waarmee veel verloren gaat van waar Nederland wereldwijd om bekend staat als voetballand: offensief, attractief dominant voetbal met een logische veldbezetting."

"Doodzonde om die prachtige en succesvolle identiteit te verloochenen op het wereldtoneel", vervolgt Driessen. "Het excuus dat zo'n offensieve speelwijze niet van deze tijd is, gaat niet op. Evenmin dat Van Gaal daarvoor de spelers niet heeft. Iedereen is het van kinds af aan gewend. Tegen Ecuador zag je de Nederlandse internationals verdwaasd en verdwaald rondlopen in het defensieve systeem. Dat het op de Hollandse manier kan, bleek in enkele spaarzame fases dat Oranje wel naar voren durfde te voetballen en Ecuador onder druk zette. Direct was het paniek in de defensie van de Zuid-Amerikanen", besluit Driessen.

Meer nieuws

Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
3
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
9
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
12
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
14
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
57

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties