Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Valkanis geeft Ávila en Mikautadze basisplek Ajax; ook Van Axel Dongen speelt

Laatste update:

Doelman Diant Ramaj heeft een viermansverdediging voor zich die bestaat uit Gooijer, Josip Sutalo, Jorrel Hato en Ávila. De middelste linie wordt gevormd door Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor, terwijl Chuba Akpom invulling geeft aan de nummer 10-positie. De flanken worden bestreken door Van Axel Dongen en Carlos Forbs, die Mikautadze van aanvoer moeten voorzien.

Voor Hercules is het duel hoe dan ook historisch. De kans op een stunt lijkt minimaal, maar spelen tegen Ajax in Stadion Galgenwaard is een ervaring die de spelers van Hercules hoe dan ook niet afgepakt kan worden. "Maar je hebt altijd geloof", vertelt middenvelder Chris van Hussen tegenover RTV Utrecht. "Er zijn de laatste jaren genoeg stunts geweest. Als je lang in de wedstrijd blijft, zij zijn ook van vlees en bloed. Je moet je ergens aan vasthouden."

Van Hussen schat de kans op het bereiken van de volgende ronde vijf procent, drie procent meer dan doelman Pepijn Vonk. Van Hussen zegt al heel lang te hebben uitgekeken naar het duel. "Je merkt dat iedereen binnen de club ermee bezig is, met de kaartverkoop en alles. Ik denk dat het wel meespeelt. Dat ik dit op mijn 31ste nog mag meemaken, en dan ook nog tegen Ajax. Toen de loting was kreeg ik echt kippenvel. In de Galgenwaard tegen Ajax, als je geen prof bent geworden is dat het mooiste dat er is."

Ajax zal de winterstop hoe dan ook met een vrij zuur gevoel ingaan. Verwacht wordt dat er kinderlijk eenvoudig wordt afgerekend met Hercules, waardoor het gelijkspel tegen PEC Zwolle afgelopen weekend (2-2), na een 2-0 voorsprong, nog wel even zal doorwerken. Zeker gezien het feit dat FC Twente en AZ, de concurrenten om de derde en vierde plaats, ook punten lieten liggen en Ajax zichzelf dus in zijn voet schoot.

Trainer John van 't Schip is nog altijd afwezig wegens de bruiloft van zijn zoon in Australië, waardoor Valkanis andermaal als hoofdverantwoordelijke voor de groep staat. Het is voor Ajax zijn eerste bekerwedstrijd van het seizoen. De Amsterdammers waren eerder uitgeloot voor de eerste ronde van het bekertoernooi, net als de andere Europese deelnemers dit seizoen: Feyenoord, PSV, AZ en FC Twente.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Sutalo, Hato, Avila; Hlynsson, Akpom, Taylor; Van Axel Dongen, Mikautadze, Forbs

KNVB Beker
USV Hercules
3 - 2
Ajax
Welke club bereikt de volgende ronde?

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
1
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
9
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties