Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Valt AZ uit elkaar?

Laatste update:

AZ was er klaar voor. De sterkste elf die daarvoor nog mede verantwoordelijk waren voor 28 wedstrijden op rij zonder nederlaag moesten een landstitel naar Alkmaar halen. Voor de zoveelste keer was Vitesse de kampioenstegenstander. Alles loopt verkeerd af. AZ verliest en moet hopen op dat concurrent en rivaal Ajax een dag later verliest. Alkmaar in spanning.

Zondag is de dag dat alles gebeuren kan. Verliest Ajax is AZ de club van Noord-Holland en Nederland. Wint Ajax, dan maken de Ajacieden die toen nog onder leiding stonden van Marco van Basten hoop op haar derde ster. PSV tegen Ajax dan maar. Ajax begint fel en in Alkmaar weten ze het. Wint Ajax dan kan het zomaar verkeerd aflopen, aangezien AZ nog tegen topploegen Twente, Heerenveen én Ajax moet spelen. Maar na 28 jaar mogen de emoties naar boven komen. Ajax verliest niet, maar wordt vernederd. PSV wint simpel met 6-2 en AZ is landskampioen van Nederland. Alkmaar is gelukkig.

Nu ruim één jaar later is alles totaal anders. De club uit Alkmaar liet clubicoon Louis van Gaal naar topclub Bayern München gaan en Ronald Koeman kwam als opvolger. Ook Demy de Zeeuw ging weg, naar Ajax. Een seizoen later begint het. Hoofdsponsor failliet, ontslagen trainer en slechte resultaten in de competitie. Na een droomjaar veranderde alles in een hel. Clubicoon Dirk Scheringa moest het hebben van zijn DSB Bank die failliet ging en dus ook de hoofdsponsor van AZ. AZ verkeerde in financiële problemen en stond onder de curator. Alles veranderde en met als hoofdvraag: Hoe nu verder met AZ Alkmaar? De toekomst is nog steeds onduidelijk al ziet het er goed uit maar valt AZ nu dan niet uit elkaar?

Dit wordt naar mijn mening over het hoofd gezien, maar AZ valt uit elkaar. Topspelers die de club verlaten, Marcel Brands die naar PSV is gegaan en natuurlijk de man die het zestien jaar deed (Scheringa) die de club verlaten heeft. AZ kende de laatste jaren meer hoogtepunten dan dieptepunten, maar als er dieptepunten kwamen waren ze wel extreem. 5 mei 2005, toen Garciá in de laatste seconde AZ uit de halve finale kopte, 27 April toen Johan Voskamp in de slotminuut scoorde en AZ geen kampioen kon worden en Sinan Bolat (doelman Standard Luik) die AZ in de slotseconde uit de Europeese droom kopte.

En met als grootste dieptepunt Dirk Scheringa die de club verliet. AZ deed jarenlang niet onder voor clubs als PSV, Ajax, Feyenoord en FC Twente. Alleen was AZ afhankelijk van een man genaamd Scheringa. Ook Twente is afhankelijk van Joop Munsterman maar op een heel ander manier. De Eredivisie kende een topclub binnen Nederland maar nu is alles totaal anders. Desondanks zeg ik Dirk bedankt.

AZ

Meer nieuws

Joseph Oosting gaat live op tv in op contact met Feyenoord
6
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
5
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
4
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
24

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties