Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Van Ajax begrijp ik het niet, hij kan op de positie van Lasse Schöne spelen'

Laatste update:

Voormalig teammanager David Endt signaleert in gesprek met Ajax Showtime dat de Europese successen weleens 'negatief' uit zouden kunnen pakken voor de talenten uit de eigen jeugd: "Dat is een beetje het gevaar van de weelde dat je veel geld hebt. Dan ga je daar spelers van halen en vergeet je dat Jurgen Ekkelenkamp misschien net zo goed kan zijn, of dat Dani de Wit zich ook kan ontwikkelen tot zo'n speler als Edson Álvarez nu is. Ik ben ervan overtuigd dat dat zo is", legt hij uit.

Sergiño Dest maakte dit seizoen als talent uit de eigen jeugd de stap naar de hoofdmacht.

De Wit maakte in de afgelopen transferperiode de overstap naar AZ en Endt betreurt het vertrek van de middenvelder. Hij ziet in De Wit namelijk een speler die zich 'potentieel enorm kan ontwikkelen': "Hij heeft ook een bepaalde power, gemeenheid en kracht. Ik kan zijn keuze begrijpen, want hij wil zich verder ontwikkelen. Maar van Ajax begrijp ik het niet. Ik had deze man al veel eerder een serieuze kans gegeven. Hij kan op de positie van Lasse Schöne spelen. Daar ben ik van overtuigd."

Endt snapt aan de andere kant wel dat Ajax in de jacht op nieuwe Europese successen, en de daarbij horende status, minder tijd heeft om talenten in te passen. Hij waarschuwt echter wel dat Ajax op de lange termijn zijn eigen identiteit moet behouden en stipt nog een ander 'risico' aan. "Het gevaar is, als een speler gekocht wordt, dat er mensen achter die transfer zitten en er verantwoordelijk voor zijn. Die gaan niet gauw toegeven dat ze het verkeerd hebben gedaan. Die gekochte spelers hebben meer krediet, ook omdat de mensen die verantwoordelijk zijn voor die aankopen zichzelf willen bevestigen in het laten zien van een juiste aankoop."

Vind jij dat Ajax Dani de Wit eigenlijk had moeten behouden?

Meer nieuws

Troyes zet vier spelers op non-actief na bizar vuurwerkincident met eigen fans
2
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Feyenoord grijpt mis: target één stap verwijderd van transfer naar Spanje'
4
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
15
Van Nistelrooij heeft gesprekken gevoerd om weer aan de slag te gaan als trainer
11
'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties