Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Basten: 'Argumenten van Van der Sar en de rest zijn bedenkelijk en zwak'

Laatste update:

Volgens de voormalige doelman vormen de plannen van de FIFA een nieuwe vorm 'roofbouw' op de spelers. Marco van Basten, die eerder actief was bij de wereldvoetbalbond, is het echter niet eens met zijn landgenoot: "Zijn argumenten en die van de rest zijn bedenkelijk en zwak. Edwin laat zich in dit verhaal voor het karretje spannen van de UEFA. Dat ziet het WK voor clubs als bedreiging voor de eigen Champions League", is hij duidelijk in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Van Basten stelt dat de 'écht grote clubs' op de achtergrond hun akkoord al hebben gegeven. Hij noemt de plannen van de FIFA een heel goed idee: "Financieel, maar óók sportief en qua aantrekkingskracht op voetbalfans. Dit wordt een vierjaarlijks WK, qua opzet vergelijkbaar met het WK voor landenteams. Echt een toernooi dus, met 24 clubs, in principe gespeeld in één land in juni. De echt grote clubs zoals Paris Saint-Germain, Real Madrid, Barcelona, Manchester United en noem ze maar op, staan hier helemaal achter."

Doordat het toernooi op de plek van de Confederations Cup komt en het huidige WK voor clubs zal verdwijnen, is er volgens Van Basten geen sprake van extra belasting voor de spelers: "Qua aantal wedstrijden verandert er nauwelijks iets: dit toernooi is in de zomer, een jaar voor een WK, voor het eerst dus in 2021. De enige die het niet willen, zijn de clubs net onder de absolute top. En de UEFA, vooral uit eigenbelang."

De oud-spits denkt dat de Europese voetbalbond zich heeft laten 'gijzelen' door de grote clubs uit angst dat er een nieuwe Super League zal worden opgestart zonder inmenging van de UEFA. Volgens Van Basten is dat echter een 'onmogelijk te realiseren plan': "Ik geloof dat het nieuwe club-WK een enorm spektakel kan worden, terwijl het ook nog eens enorm veel geld kan genereren. Zaak wordt dat dit geld goed en solidair verdeeld wordt en dus niet alleen maar naar de rijke clubs gaat, zoals bij de UEFA gebeurt. Het voetbal moet er in brede zin van profiteren, wereldwijd. Als je dat solidariteitsprogramma goed regelt, wordt iedereen er beter van."

Lijken de plannen van de FIFA jou een goed idee?

Meer nieuws

VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
22
Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
3
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
14
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
23
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
72

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties