Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Bundesliga-veteraan met 383 wedstrijden kondigt pensioen aan

Laatste update:

Op de officiële kanalen van Eintracht Frankfurt geeft de Japanner tekst en uitleg over zijn beslissing: "Na 22 jaar als een professionele voetballer is het tijd geworden om een eind te brengen aan mijn actieve loopbaan als speler. Ik heb lang over dit besluit moeten nadenken, maar ik denk dat het de juiste is."

"Ik kijk met trots terug op alles wat ik heb bereikt. In mijn tijd bij Frankfurt heb ik prachtige momenten meegemaakt, waar ik voor altijd aan blijf denken. Sinds dag één heb ik mij altijd welkom gevoeld in Frankfurt en heeft het als een tweede thuis gevoeld. Voor nu gaat al mijn focus op de resterende wedstrijden dit seizoen", voegt Hasebe toe.

De centrale verdediger annex defensieve middenvelder begon zijn carrière 22 jaar geleden in zijn thuisland Japan, daar stond hij onder contract bij Urawa Red Diamonds. Voor de Red Devils kwam Hasebe tot het seizoen 2007/08 uit, waarna hij zijn geluk in Europa ging beproeven.

De rechtspoot vond ruim 12.000 kilometer van huis zijn nieuwe 'thuis' in VfL Wolfsburg. In het noorden van Duitsland kwam de 114-voudig Japans international tot 159 wedstrijden over alle competities. Heel sporadisch wist hij een doelpunt te maken (zes keer), maar de grootste prestatie leverde hij met de club in het seizoen 2008/09, toen die Wölfe kampioen werden van Duitsland.

Na zijn vertrek bij Wolfsburg speelde hij kortstondig voor FC Nürnberg, alvorens Hasebe zich in 2014/15 voegde bij Eintracht Frankfurt. Ruim negen jaar later staat de teller bij die Adler op 303 officiële duels, waaronder de gewonnen Europa League-finale in 2022.

De prestaties bij de oosterburen zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo wordt hij door de Duitse voetbalbond opgenomen in het Bundesliga Legends Network en moet hij op de lijst van meeste wedstrijden van een buitenlandse speler in de Bundesliga enkel Claudio Pizarro (490) en Robert Lewandowski (384) voor zich dulden. Hasebe staat op 383 duels en kan de Poolse topschutter dus nog passeren op de ranglijst, daar er nog vijf speelrondes te gaan zijn in Duitsland.

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als Bayern München en Real Madrid allebei scoren!
0
Ajax trekt nieuwe hoofdsponsor aan voor de jeugd en strijkt miljoenenbedrag op
4
Driessen weet waarom Alex Kroes Ajax-collega Van Praag niets kwalijk neemt
10
Thomas Müller heeft opmerkelijk verzoek aan fans van Bayern: 'Kijk in je kast!'
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
2
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties