Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Basten durft smaakmaker nog geen basisplaats toe te kennen op WK

Laatste update:

Gakpo was tot dusver in achttien wedstrijden goed voor veertien doelpunten en elf assists. Van een basisplaats op het WK durft Van Basten echter nog niet te spreken. "Dat zal hij moeten afdwingen", zegt de oud-aanvaller bij Rondo. Presentator Wytse van der Goot geeft aan dat Gakpo dat nu aan het doen is. "Je kan leuk spelen bij PSV, maar het Nederlands elftal is net even wat anders. Op dat hoger niveau wordt meer gevraagd, dus dat zal hij zelf moeten gaan bewijzen", reageert Van Basten.

Oranje speelt vóór aanvang van het WK geen (oefen)wedstrijden meer. Gakpo moet het daarom in de Europa League en Eredivisie laten zien bij PSV om een basisplaats in het elftal van Louis van Gaal af te dwingen. "Hij heeft de voorbereiding wel in de hand. Het zal vervolgens in het trainingskamp van Oranje beslist worden", verwacht Van Basten. Khalid Boulahrouz vraagt de ex-speler van onder meer Ajax en AC Milan of Gakpo op 10 zou kunnen spelen in het Nederlands elftal. "De vorige keer heeft hij dat wel redelijk gedaan, vond ik", reageert Van Basten.

Gakpo speelde op die positie in de interlands tegen Polen (0-2 winst) en België (1-0 winst) en was daarin goed voor een goal en een assist. "Dat is een keuze van Van Gaal geweest die goed heeft uitgepakt. Het is een speler die potentie heeft, maar ik moet het nog zien." De aanvaller sloeg afgelopen zomer een overstap naar Leeds United af, tot tevredenheid van Van Basten. "Ik vind het heel verstandig dat hij nog bij PSV speelt. Hij is wel wat ouder dan ik had gedacht (23, red.). Ik denk dat je eerst wat ervaring in de Nederlandse competitie moet hebben, voordat je naar de zwaardere buitenlandse competities gaat." Eerder op maandag werd bekend dat Gakpo een transfer naar Leeds dankzij zijn sterke seizoenstart niet langer meer ziet zitten. De aanvaller hoopt naar verluidt op een absolute topclub, waarbij Real Madrid, Arsenal en Manchester United worden genoemd.

Moet Cody Gakpo starten op het WK?

Meer nieuws

VI oppert naam als opvolger van Slot die Guardiola's mond deed openvallen
0
Salarisplafond in Premier League maakt eind aan onbeperkt budget van rijke clubs
3
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
11
Driessen over 'principieel mannetje': 'Is interessant voor Ajax en Feyenoord'
2
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
9
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties