Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Basten: 'Echt indrukwekkend, hij blijft maar doelpunten maken'

Laatste update:

"Ik vind Neymar een geweldige voetballer", verzekert Van Basten. "In het begin was ik nog voorzichtig met mijn oordeel. Er werd veel over hem gepraat, maar ik wilde hem eerst zelf zien voetballen. Op het WK raakte ik van hem overtuigd, daar speelde hij heel goed. Helaas zorgde een blessure ervoor dat hij het toernooi voortijdig moest staken, maar het was voldoende voor mij om te zien dat hij voor geweldige momenten kan zorgen en een uitstekende voetballer is."

Bij Barcelona vormt Neymar tegenwoordig een aanval met Lionel Messi en Luis Suárez. "Als je als ploeg zo'n aanval hebt, moet de trainer ervoor zorgen dat de rest verdedigt. Die drie zullen altijd scoren", glimlacht Van Basten, die in het buitenland voor AC Milan uitkwam. "Natuurlijk zeg ik dat met een knipoog. Het is makkelijk praten. Maar in de praktijk zou het eigenlijk wel zo moeten zijn. Die drie kunnen het verschil maken in elke wedstrijd, waar dan ook." Van Basten denkt niet dat Suárez ooit nog een tegenstander zal bijten. "Ik denk dat hij goed heeft begrepen dat het niet door de beugel kan. Maar mijns inziens zijn gerichte overtredingen op bijvoorbeeld een been vele malen erger dan een beet. Natuurlijk mag een voetballer niet bijten, maar de pijn bij de tegenstander is vele malen minder. Maar iedereen moet zich professioneel gedragen."

Van Basten kreeg ook de vraag 'Cristiano Ronaldo of Messi' voorgeschoteld. "Mijn voorkeur gaat uit naar Messi. Die is natuurlijker, heeft meer talent. Maar Ronaldo is indrukwekkend. Hij blijft maar scoren. In elke wedstrijd laat hij zich zien, zorgt hij voor het verschil en maakt hij doelpunten. Het is echt indrukwekkend." Op de vraag wie de komende FIFA Ballon d'Or moet winnen, is Van Basten duidelijk. Hij is van de oude stempel. "Een wereldkampioen, dat zou ik logisch vinden. Ik vond Toni Kroos de beste. Het gaat mijns inziens niet alleen om doelpunten, maar om een voetballer die met zijn vaardigheden een team laat winnen. Een voetballer die het verschil kan maken en dat was naar mijn mening Kroos."

De Ballon d'Or moet naar een Duitser gaan

Meer nieuws

John van 't Schip krijgt nieuwe functie binnen Ajax
13
Perez ergert zich dood aan 'modeverschijnsel': 'Waarom moeten zij erbij zijn?'
10
Galatasaray verliest van tien man Fenerbahçe: ontknoping volgt volgende week
68
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Denzel Dumfries bezorgt Lazio Champions League-domper met late gelijkmaker
0
Waanzinnige beelden: Klopp zet op Anfield eigen nummer in voor Arne Slot
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties