Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Basten hekelt keepersregel: 'Welke UEFA-koekenbakker heeft dit bedacht?'

Laatste update:

"Dit is een normaal iets", zegt Van Basten bij FOX Sports over de actie van Telgenkamp. "We zien de afgelopen veertig jaar niet anders. Als de keeper op de doellijn blijft staan, dan heeft hij bijna geen kans. Dus een keeper moet een fractie van een seconde eerder bewegen. Ik vind het zonde, want voor de keeper is het ook een momentje waarop hij iets speciaals kan doen. Maar als je de keeper zo meteen vastbindt aan de palen, dan gaat hij nooit meer een strafschop houden. Met deze regel is dat eigenlijk bijna het geval."

De regel wordt dit seizoen op gezag van de UEFA strenger gehandhaafd door scheidsrechters. "Ik weet niet welke koekenbakker bij de UEFA in een keer dit soort dingen heel erg belangrijk heeft gemaakt, maar hier schieten we niks mee op", reageert Van Basten. "Het is droevig dat ze zich bij de UEFA om dit soort regelgeving druk maken. Dan kunnen ze zich beter om andere zaken druk maken."

Van Basten was tussen 2016 en 2018 zelf in dienst van de FIFA, waar hij zich bezig hield met de regelgeving in het voetbal. "Om het voetbal vooruit te helpen. Maar ik kwam daar niet doorheen. Je hebt daar een groep mensen, en dat zijn een groot aantal scheidsrechters en een aantal andere mensen uit de voetballerij, die in gesprek zijn over dit soort onderwerpen. Ik wilde een aantal spelregels veranderen, bijvoorbeeld de effectieve speeltijd, wat ik nog steeds een hele belangrijke vind. Maar daar krijg je geen kans voor."

Moeten scheidsrechters minder streng toezien op te vroeg uitkomende keepers bij penalty's?

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
9
'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
30
Vermoedelijke opstelling PSV: Bosz kiest opnieuw tussen Tillman en Lozano
5
Messi steelt de show en breekt twee records tijdens zesklapper Inter Miami
17
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Stengs en Gimenez aan de aftrap
1

Meer sportnieuws

Weet jij de laatste? ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties