Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Basten: 'Het is schandalig, verplicht geld teruggeven aan het publiek'

Laatste update:

De zuivere speeltijd bedroeg 42 minuten en 36 seconden in het Coliseum Alfonso Pérez. In de geschiedenis van de Europa League, sinds 2009, was de bal in slechts één wedstrijd nog korter op het veld. "Het is bloedirritant", foetert Van Basten kort na het laatste fluitsignaal. Het spel kwam nooit echt op gang, voegt de oud-topvoetballer eraan toe. "Iedere keer wordt er afgefloten en heeft Getafe weer het voordeel. Je ergert je rot. Die scheidsrechter begrijpt er geen moer van. Het zijn allemaal spelers die trucs uithalen, vallen en komedie maken. Als scheidsrechter kun je een belangrijke rol spelen om die wedstrijd van beide kanten een beetje acceptabel te houden. Daar faalt hij volledig in."

"Het is toch ongelooflijk dat je van de 90 minuten, 42 minuten hebt gevoetbald. Dat is toch een achterlijke regel?", voegt Van Basten, een fervent pleitbezorger van de invoering van negentig minuten zuivere speeltijd, toe aan zijn relaas. De scheidsrechter noemt hij een 'oelewapper'. "Die gaat maar door in die komedie, hij ging er maar in mee. In plaats van dat hij er wat aan doet... Die scheidsrechter is echt een koekenbakker. Plus het feit dat je maar 42 minuten gespeeld hebt van de 90, dat is gewoon schandalig. Je moet geld teruggeven aan het publiek, verplicht."

Het was een frustrerende avond voor Ajax, waarop de ergernissen duidelijk merkbaar waren. Zo ontving Nicolás Tagliafico een gele kaart voor een stevige overtreding op Marc Cucurella, waardoor de linksback de return in Amsterdam van volgende week moet missen. Bovendien ging Ryan Babel op de bon na contact met Allan Nyom. Volgens Babel stelde Nyom zich aan: de aanvaller rolde opzichtig over het gras en hinkte naast Nyom, om de spot te drijven met zijn opponent. Eerder in de wedstrijd had Edson Álvarez al een gele prent gekregen.

"Het was wel grappig om te zien hoe Babel die speler nadeed. Maar het geeft ook wel aan hoezeer Ajax ermee bezig is geweest tijdens de wedstrijd", geeft analist Kenneth Perez tot slot aan. Over een week wacht voor Ajax de return in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Erik ten Hag verloor door een treffer van Deyverson in minuut 38 en een van richting veranderde inzet van Kenedy in de derde minuut van de blessuretijd, na balverlies van Perr Schuurs.

-
Ben je het eens met de kritiek van Marco van Basten op Ruddy Buquet?

Meer nieuws

Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
2
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
9
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
11
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
14
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
56

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties