Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Basten kritisch op Ajacied: 'Je kan je op niveau niet zo laten piepelen'

Laatste update:

Van Basten stelt bij het zien van de beelden van het doelpunt van Vitesse dat een fout van Rensch daaraan ten grondslag ligt. "Kijk, hij heeft een meter voorsprong. Hij is dus gewoon toeschouwer. Dat jeugdige moet er echt af", reageert collega-analist Jan van Halst. "Je kan je als verdediger op niveau niet zo laten piepelen", zo gaat Van Basten verder. "Het simpelste wat je kunt doen: gewoon voor je man blijven."

"Het is het verhaal van Ajax: dan ben je in principe de betere partij, dat waren ze tegen AS Roma ook. Eén uitvalletje en je krijgt er een om de oren", zo wijst Van Halst vervolgens op het verloren tweeluik van Ajax in de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma: 1-2 nederlaag in eigen huis, 1-1 gelijkspel in Rome. "Ze worden geselecteerd op wat ze kunnen doen met de bal", zo zoekt Ruud Gullit een verklaring. "Dat kunnen ze goed, ze kunnen allemaal heel goed voetballen. Maar volgens mij leiden ze geen verdedigers op bij Ajax."

"Je moet bij Ajax meer van achteruit spelen, omdat je normaal gesproken de betere partij bent. Dit soort basale dingen als verdediger moet je gewoon onder de knie hebben", zegt Van Basten. Van Halst noemt de situatie 'symptomatisch voor Ajax', maar stelt tegelijkertijd dat Rensch door zijn leeftijd nog 'moet leren voelen dat het huis in brand staat'. "Het moet van een verdediger verwacht worden dat hij dit gewoon doet. De wil om te winnen...", aldus Van Basten. "Dat leer je ook als je veertien of zestien bent. Het is een abc'tje, het is geen hogeschool. Hij loopt toch een meter voor hem? Hij is de oorzaak van een doelpunt, dat is kwalijk."

"Mijn eerste finale en prijs met Ajax 1. Het is nauwelijks te beseffen", geeft Rensch zelf na afloop in gesprek met ESPN te kennen. "Ik had niet gedacht dat het zo zou lopen, al heb ik er natuurlijk altijd geloof in gehad en ben ik er hard voor blijven werken. En nu speel ik mijn eerste finale en heb ik mijn eerste prijs met Ajax 1 binnen. We gaan vanavond zeker even uit ons dak."

-

Meer nieuws

Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
20
BILD: Bayern München zag om opvallende reden af van komst Zinédine Zidane
1
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
3
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
7

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties