Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Basten vol ongeloof na wondertreffer Kvaratskhelia: 'Dit kan niet waar zijn'

Laatste update:

Napoli had zaterdagavond lange tijd nodig om op voorsprong te komen tegen Atalanta. Na een uur spelen viel de openingstreffer voor het haast ongenaakbaar geachte Napoli alsnog. Kvaratskhelia opende de score op geweldige wijze door drie tegenstanders in de luren te leggen en vervolgens af te ronden. "Dit is wat ik bedoelde", vertelt Van Basten in de studio van Ziggo Sport wanneer er een beeld getoond wordt van Kvaratskhelia, die wordt omringd door liefst acht spelers van Atalanta. "Als je dit zo ziet en je ziet acht mensen tegen één, dan denk je bij jezelf: het kan niet waar zijn dat hij een doelpunt maakt." Nadat ook Amir Rrahmani het net wist te vinden, won Napoli het duel met 2-0.

De treffer van Kvaratskhelia deed Van Basten en presentator John van Vliet denken aan een iconische foto van Diego Maradona. De legende van Napoli nam het met Argentinië op het WK van 1982 op tegen België. Tijdens die wedstrijd werd Maradona gefotografeerd terwijl hij een dribbel inzette richting het Belgische doel. Op de foto aanschouwen zeven Rode Duivels Maradona van een afstandje. De dribbel van el Pibe de Oro leidde overigens niet tot een treffer. Sterker nog: Maradona had vlak nadat de beroemde foto gemaakt werd een slordige pass in huis.

Van Vliet werpt op dat Kvaratskhelia 'wel de status heeft afgedwongen' om vergeleken te worden met Maradona. "Ja", luidt daarop het korte, bevestigende antwoord van Van Basten. De oud-spits stond tijdens zijn tijd bij AC Milan in de jaren '80 regelmatig tegenover Maradona. Laatstgenoemde leidde Napoli in het seizoen 1986/87 naar de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. In het seizoen 1989/90 werd Maradona nogmaals kampioen met i Partenopei. Het huidige Napoli is hard op weg om voor het eerst sinds 1990 de scudetto te veroveren. De voorsprong op nummer twee Internazionale bedraagt achttien punten. Kvaratskhelia is één van de sleutelspelers in het team. De Georgiër kent een ongekend debuutseizoen en dat leverde hem al de bijnaam Kvaradona op.

Meer nieuws

Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Ajax en Feyenoord in strijd verwikkeld om aanvaller van Chelsea
15
'Ajax en PSV zetten zich schrap: United en Bayern jagen op zelfde target'
1
Sleutelspeler kan Manchester City verrassend genoeg verlaten in de zomer
3
'PSG zorgt doelbewust dat PSV vele miljoenen misloopt voor Xavi Simons'
17
Emmen kan klus thuis klaren na laat gelijkspel op bezoek bij NAC
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties