Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Column: 'Dan heeft heel Nederland ineens tijd voor dat interview van Geertruida'

Laatste update:

Door Wessel Antes

'W-w-waarom praat h-hij zo l-l-langzaam?', 'Na Lil' Kleine hebben we nu ook Lil' Stotter' en 'Hij praat als AI'. Het is een kleine greep uit de vele haatreacties die zevenvoudig international Geertruida deze week krijgt rondom de lancering van zijn documentaire 'Kind van Zuid', die sinds vrijdag te zien is op Feyenoord ONE.

Soms ben ik jaloers op jongens als Geertruida. Als redacteur van Voetbalzone krijg je, weliswaar in veel mindere mate, regelmatig commentaar. Waar ik dat af en toe vervelend kan vinden, lijkt iedere haatreactie juist extra motivatie te zijn voor de stoïcijnse Geertruida. De verdediger trekt zich niets aan van zijn criticasters en focust zich op wat er voor hem echt toe doet: een voorbeeld zijn voor jongeren uit 'De Peperklip' en andere lotgenoten met stotterproblemen.

Geertruida kan zijn missie zelf het best verwoorden. "Iedereen weet dat ik het niet makkelijk vind om te praten voor een publiek, maar net als op het veld doe ik ook op dit vlak mijn best om beter te worden. Deze documentaire zie ik als een volgende stap in de goede richting en hopelijk ben ik hiermee een inspiratie voor kinderen en volwassenen die net als ik worstelen met stotteren."

Hoe mooi Geertruida's woorden ook klinken en hoe bekend zijn stotterprobleem is, de online haat zal nooit volledig verdwijnen. Gelukkig geldt datzelfde voor het doorzettingsvermogen van de Rotterdammer, die inmiddels al bijna 200 wedstrijden in de hoofdmacht van Feyenoord achter zijn naam heeft staan.

Geertruida is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de verpersoonlijking van de Rotterdamse kernzin 'geen woorden maar daden'. Daarnaast beschikt de verdediger over diverse kwaliteiten waarmee hij het ver kan schoppen in het moderne topvoetbal. Geertruida is een keiharde verdediger, ijzersterk in de opbouw en al jaren een extra aanvallend wapen voor Feyenoord. Het resultaat: 22 doelpunten, 9 assists en alle mogelijke Nederlandse prijzen.

Hoewel zijn eerste zeven interlands namens Oranje nog niet memorabel waren, lijkt de kans levensgroot dat Geertruida erbij is tijdens het EK in Duitsland. In de vijfmansdefensie die bondscoach Ronald Koeman hanteert kan Virgil van Dijk iedere bal kwijt aan de zelfverzekerde rechtspoot. Positioneer Nathan Aké aan de linkerkant naast de aanvoerder van Oranje en een betrouwbaar en veelzijdig centrum lijkt gereed. Niets meer aan doen.

Na het zien van de documentaire hoop ik dat Geertruida deze zomer zijn kans pakt en de harten van alle Nederlandse voetbalfans verovert. Voor zijn warme familie, zijn grootschalige vriendengroep uit Rotterdam-Zuid en een ieder die met dezelfde stotterproblemen kampt.

En als de dappere goaltjesdief van Feyenoord er in Duitsland dan toch bij is, laat hem dan direct een belangrijk doelpunt maken. Het liefst de winnende in de finale. Dan heeft heel Nederland ineens tijd voor dat interview van Geertruida.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Meer nieuws

Ajax zet streep door 2 potentiële trainers: 'Zij werden als 'te bleu' gezien'
9
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
14
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
25
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
32

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties