Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van Bommel wint derde prijs met Antwerp na zinderende strafschoppenserie

Laatste update:

In de opstelling van Antwerp was slechts één Nederlander terug te vinden. Gyrano Kerk mocht het als rechtsbuiten vanaf het eerste fluitsignaal laten zien. Calvin Stengs en Vincent Janssen ontbraken nog bij the Great Old. Toby Alderweireld was er wel bij. De voormalig Ajacied kampte met een spierblessure, maar bleek tijdig hersteld. Van Bommel had ook een basisplaats in huis voor Jacob Ondrejka, die als debutant op de 10-positie van de afwezige Stengs stond. Eind april stonden Antwerp en Mechelen nog tegenover elkaar in de bekerfinale. De ploeg van Van Bommel domineerde toen en won met 0-2.

Meer: Prolongatie titel definitief uitgesloten voor Royal Antwerp na nieuwe nederlaag | ‘Mark van Bommel en Marc Overmars gaan vertrekken bij Royal Antwerp’

De eerste helft had veel weg van de bekerfinale van enkele maanden geleden. Antwerp domineerde vanaf het begin en had al binnen tien minuten zijn gewenste voorsprong te pakken. Kerk zette aan de rechterflank knap door en gaf uitstekend mee aan de mee opgekomen rechtsback Jelle Bataille. De Belg had vervolgens een scherpe lage voorzet in huis waar spits Balikwisha bij de tweede paal raad mee wist: 1-0. De beslissing leek al na een kwartier te vallen. Balikwisha zorgde voor de 2-0, maar in de aanloop naar die treffer bleek Kerk buitenspel te hebben gestaan: goal afgekeurd. Antwerp maakte een bedrijvige indruk, maar het ontbrak aan de laatste, cruciale pass. Mechelen-verdediger Jordi Van Lerberghe zorgde onbedoeld bijna voor de 2-0, maar had het geluk dat zijn kopbal op de lat belandde.

Mechelen wist de schade dus beperkt te houden, al moest het na rust direct weer aan de bak. Ondrejka, die een uitstekende indruk achterliet, zag zijn schot rakelings naast gaan. Nikola Storm zorgde aan de andere kant voor het eerste gevaar van Mechelen. Het schot van de linkeraanvaller kon Butez echter niet genoeg bedreigen. Antwerp kwam ruim twintig minuten voor tijd in de problemen. Ávila zette een harde tackle in op de enkel van Storm en moest dat met rood bekopen.

Een kleine tien minuten later wist Mechelen het veldoverwicht in een doelpunt uit te drukken. Lion Lauberbach zag zijn inzet nog gekeerd worden door Jean Butez, die vervolgens zag hoe ploeggenoot De Laet bijzonder ongelukkig was bij het uitverdedigen: 1-1. Antwerp was desondanks de gevaarlijkere partij in de slotfase, maar het kon een strafschoppenserie niet voorkomen. Daarin misten Antwerp-invallers Sam Vines en Zeno Van Den Bosch, terwijl Van Lerberghe, Lauberbach en Dimitri Lavalée dat deden namens Mechelen. Antwerp wint dit jaar zodoende na de landstitel en de beker ook de Supercup.

Super Cup
Royal Antwerp FC
1 - 1
KV Mechelen

Meer nieuws

Word lid van onze WhatsApp Channels en mis niets meer van jouw favoriete club!
8
Feyenoord kan in elk geval één potentiële vervanger van Slot doorstrepen
9
Sporting Portugal kan landstitel ruiken na spectaculaire comeback tegen Porto
7
V/d Vaart ziet belangrijkste man bij PSV: 'We onderschatten hoe goed hij is'
5
Van Hanegem ziet aanwinst voor gehele Nederlandse top bij Sparta rondlopen
6
Kenneth Perez waarschuwt Arne Slot: 'Die komt geen lantaarnpaal voorbij'
25

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties