Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van Bronckhorst beleeft in Old Firm dramatische generale voor Ajax

Laatste update:

Celtic haalde vorig weekend uit bij Dundee United, door de eenmalig Schots landskampioen met 0-9 te verslaan. Derhalve zag Celtic-coach Ange Postecoglou geen reden om wijzigingen in zijn ploeg aan te brengen voor de derby tegen Rangers, en dus begon ex-VVV'er Giorgos Giakoumakis weer op de bank. De ploeg van Van Bronckhorst versloeg in de vorige speelronde Ross County (4-0) en kende ten opzichte van dat duel twee wijzigingen tegen Celtic: Glen Kamara speelde in plaats van Scott Wright, terwijl Steven Davis de geblesseerde Tom Lawrence verving.

Celtic domineerde de Old Firm vanaf minuut één. Het speelde in een hoog tempo en hervatte het spel bij standaardsituaties razendsnel. Al na acht minuten leidde dat tot de 1-0: een snelle inworp werd verlengd, waarna Abada via de hand van keeper McLaughlin kon binnenschieten. Na ruim een half uur kon Celtic Park opnieuw juichen, toen Jota na een snel genomen vrije trap diep werd gestuurd en de bal over McLaughlin heen wipte: 2-0. Een kleine tien minuten later was diezelfde Jota dicht bij de 3-0, maar deze keer wist de Rangers-goalie wel te redden. Minder dan een minuut later lag de bal alsnog in het netje dankzij opnieuw Abada, die een lage voorzet hard binnenschoot. Zo ging de thuisploeg met een zeer comfortabele 3-0 voorsprong rusten, net als in februari dit jaar tegen Rangers. Toen was 3-0 tevens de eindstand.

In de tweede helft beet Rangers wat meer van zich af, terwijl Celtic het een stuk rustiger aan deed. Het liet de bezoekers meer voetballen, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Aan de andere kant van het veld werd er in de 78ste minuut wel nog een keer gescoord. McLaughlin leverde de bal zomaar in bij Turnbull, die dat cadeautje dankbaar uitpakte: 4-0. Daarmee kende Rangers een dramatische generale voor komende woensdag. Dan nemen de Schotten het op tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League. Het duel in Amsterdam begint om 18.45 uur. Celtic, dit seizoen ook actief in het miljoenenbal, ontvangt een dag eerder Real Madrid.

Ladbrokes Premiership
Celtic
4 - 0
Rangers
Wie gaat er winnen woensdag?

Meer nieuws

De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
5
VZ Team van de Week: Steven Bergwijn blinkt eindelijk weer uit bij Ajax
25
Nijhuis onthult: 'Ik heb zelf gezorgd voor vrijspraak nadat ik rood uitdeelde'
9
VZ Kort: Jesse Marsch gaat als bondscoach naar het WK 2026
77
Liverpool geeft zege na blunder van Emi Martínez en goal van Gakpo tóch nog weg
25
FC Barcelona maakt geen fout en neemt plek twee over van Girona
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties