Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van de Beek: 'Nouri zei: 'De 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen''

Laatste update:

De 34e landstitel betekent heel veel voor Van de Beek. "Ik vraag rugnummer 34, want de 34e landstitel, daar gaan wij voor zorgen', zei hij", memoreert de middenvelder in het dagblad enkele uitspraken van Nouri. "Na zijn hartstilstand bleef ik maar over zijn woorden nadenken en wist ik zeker dat ik Ajax pas zou verlaten als we een keer kampioen waren geworden. Ik moest en zou die 34e titel pakken. We voetbalden allemaal ook voor Appie."

"Naar dit kampioenschap heb ik zó verlangd." Van de Beek gaat vaak bij de familie van Nouri op bezoek, maar is uit zelfbescherming al een tijdje niet bij zijn boezemvriend geweest. "Want als ik hem zie, doet dat me gewoon te veel. Dan ben ik een aantal weken van slag en slaap ik slecht. Het doet intens pijn en het went ook niet." Het liefst zou Van de Beek elke dag bij Nouri zijn. "Maar ik weet zeker dat ik dan niet zo zou kunnen functioneren als nu."

"Als ik wel bij hem ben, klets ik tegen hem en zie ik soms een glimlach. Hij krijgt er echt iets van mee." Van de Beek raakte ook bevriend met Nouri's broertje Mo, die hij nog elke dag spreekt over hoe het met Nouri gaat. Het was de middenvelder die Mo vanaf het veld in Oostenrijk moest uitleggen hoe het met zijn broertje was die op het veld lag. "Zeggen dat hij een hartstilstand had gehad, was niet makkelijk…", zegt hij met gevoel voor understatement. "Ik vraag me nog vaak af waarom hém dit nu moest overkomen."

"Ik gun natuurlijk niemand zulk leed, maar het lijkt wel of het altijd de goede mensen treft. Appie had het beste met iedereen voor en heeft dit absoluut niet verdiend. Het maakt me machteloos en boos." Van de Beek wordt vrijwel altijd met het gemis van Nouri geconfronteerd. "Als de fans zingen is het prachtig, maar confronterend. En elke dag als ik op De Toekomst loop, dan mis ik hem. De praatjes die we in de kleedkamer maakten, de mooie momenten samen."

"En ook nu we de 34e schaal ontvangen, ben ik trots en verdrietig tegelijk. Het is gewoon ongelooflijk moeilijk." Van de Beek overweegt vanavond een speciaal eerbetoon. "Ik heb er wel over nagedacht om tegen De Graafschap iets bijzonders te doen voor Appie als ik scoor of zodra we officieel kampioen zijn. Maar dat is een verrassing."

Meer nieuws

San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
1
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
20
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
10
Live meepraten in de Serie A: AS Roma - Juventus
2
Bayer Leverkusen scoort vijfmaal en blijft ongeslagen; Frimpong maakt zijn 14e
2
Liverpool verslaat Tottenham mede dankzij uitblinkende Gakpo en beauty Elliott
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties