Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Van de Looi legt uit wat de enorme kritiek op Jong Oranje met hem doet

Laatste update:

Tegen België was het een klein wonder dat Oranje het net niet wist te vinden. Met name in de eerste helft was de ploeg van Van de Looi dominant en creëerde het kansen. In de tweede helft kwam de ploeg goed weg en was het aan Bart Verbruggen te danken dat er niet verloren werd. Ook tegen Portugal ging Oranje niet effectief om met zijn kansen en bleek het verdedigend kwetsbaar in de omschakeling. "We hebben het tegen Portugal langer vol kunnen houden dan tegen België", blikt Van de Looi terug. "We hebben gedisciplineerd gespeeld. Tien minuten na de tegengoal was het minder, maar daarna hebben we het weer opgepakt. Wél hebben we minder kansen afgedwongen, dat wel." Oranje wist het openingsdoelpunt van André Almeida deels te boven te komen dankzij een treffer van Brian Brobbey.

Van de Looi benoemt waarin zijn ploeg kan en moet verbeteren. "Ik vind dat we meer honger moeten hebben naar de goal. Daar moet het spel beter. De bezetting ook. Het in de zestien willen komen. Daar moeten we meer mensen voor de goal krijgen." De bondscoach wijst naar de analyse na afloop van het duel met Portugal, waaruit bleek dat er geen één voorzet was aangekomen. "Ik heb ook aan de groep laten zien: 'zien jullie hoe dicht we bij een kans en zelfs een goal zijn op zulke momenten?' We doen zoveel goed in het scheppen van de voorwaarden, komen zo dichtbij, maar laten door slordigheden, verkeerde keuzes of een gebrek aan bezetting best veel kansen liggen in tweede wedstrijden. De groep herkent dat wel."

Van de Looi stelt dat hij van de kritiek na de wedstrijd tegen Portugal weinig heeft meegekregen. "Ik volg helemaal niks. Dat is wel lekker, want ik krijg niks mee. Ik ben hier druk bezig. Ik heb vandaag eerst onze wedstrijd en daarna de twee wedstrijden van Georgië bekeken en geanalyseerd. Dan heb ik niet veel zin om nog veel andere dingen te volgen. Ik vind dat we prima spelen, alleen koppelen we het nog niet aan het maximale resultaat dat daarbij hoort." Ondanks het feit dat Oranje tot op heden slechts eenmaal scoorde op het EK, vindt Van de Looi dat er genoeg doelpuntenmakers op het veld staan achter Brobbey. "Zeker, Jurgen Ekkelenkamp heeft altijd gescoord voor ons. Kenneth Taylor kan dat. Jongens daarachter kunnen dat en de backs hebben bij ons vaak gescoord. Eigenlijk is dat nooit echt een probleem geweest."

Kolkend stadion
Oranje neemt het dinsdag om 18.00 uur op tegen Georgië, dat in het eigen Boris Paichadze Dinamo Arena in Tbilisi zal worden gesteund door 40.000 supporters. Van de Looi maakt zich daar echter niet druk om. "Onze jongens zijn wel wat gewend. Die spelen in München of in een volle Kuip", doelt hij op Feyenoorders Quilindschy Hartman en Quinten Timber, en Bayern München-middenvelder Ryan Gravenberch. Timber moet het duel met het gastland wel missen vanwege een schorsing. De aanvoerder pakte in de eerste helft tegen Portugal geel voor een harde charge en dat zal consequenties hebben voor de opstelling, die tot op heden onveranderd bleef. Wouter Burger was tegen de Portugezen de vervanger van Timber, maar of de middenvelder van FC Basel tegen Georgië een basisplaats krijgt, wilde Van de Looi nog niet bekendmaken.

-

Meer nieuws

'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
7
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
5
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2
Viaplay vraagt Erik ten Hag op de man af of hij contact heeft gehad met Ajax
2
Stadionspeaker Roda JC wijt kolossale blunder onder meer aan slecht internet
20
Hans Kraay junior ziet bizarre taferelen in Kerkrade: 'Werkelijk ongelooflijk'
14

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties